Ez történik a női mosdóban

Miért járnak a nők együtt a WC-re? Ez az évszázados kérdés valószínűleg örökre megválaszolatlan marad, azonban nem ez az egyetlen érdekesség, ami a nyilvános illemhelyeken történik. A női mosdó rejtélyei következnek.

hirdetés

 

A nők minimum párosával járnak a WC-re

Van, aki azt állítja, így biztos nem tévednek el, de ez csak akkor lehet elfogadható magyarázat, ha életünkben először vagyunk az adott helyen. Mások a pletykálkodási szándéknak tudják be: ilyenkor a hölgyek kiszakadnak a nagyobb társaságból, és ki tudják beszélni a többieket. Vagy egyszerűen csak jobb együtt sorban állni, mint egyedül? A kérdés olyannyira izgatja sokak fantáziáját, hogy számtalan mém is készült már a témában. Az egészen biztos, hogy a szórakozóhelyek mosdója közösségi színtér, amit a következő rejtélyek is bizonyítanak.

Miért mosolyognak össze a nők, amikor egyikük kijön, a másik bemegy a WC-re?

Bizony, ez is számtalanszor megesik, csak találgatni tudunk, mi lehet az oka. Ez valami cinkosság? Vagy a kilépő ezzel kér elnézést, amiért túl sokáig volt bent, a másik meg a visszamosolygással fedi el türelmetlenségét? Vagy csak muszáj valami gesztust adni egy intim helyzet nyilvános helyen történő elintézése során? Valószínűleg erre a kérdésre sem fogunk pontos választ kapni.

Beszédkényszer a WC-ben

Ez többnyire akkor fordul elő, amikor várakozni kell. Sokáig. Itt a mosoly már nem elég. Valami több kell. Szavak. Bármiről, ami eszünkbe jut a bulitól kezdve a mosdó tisztaságán át a pasik kiértékeléséig. Teljesen mindegy, csak múljon az idő. Természetesen nem szövődnek életre szóló barátságok, többnyire a mosdóból kilépve örökre elveszítjük a beszélgetőpartnert. Érdekesség, hogy sok külföldi kifejezetten kedvel a mosdóban trécselni, ők azok, akik nemcsak beszélnek, hanem kérdéseket is feltesznek.

A dráma

Csoda, hogy még nincs olyan mondás, hogy gyakori, mint a síró nő a WC-ben. Amikor valami baj van, a lányok többsége nem a szórakozóhely elé, az utcára vonul el sírva, hanem a mosdóba. Valószínűleg azért, mert így valamivel kevesebben, illetve csak nők látják az elfolyt sminket és a sírástól eltorzult arcot. És ha megnyugodtunk, egyből rendbe is tudjuk szedni magunkat. Az már érdekesebb kérdés, hogy miként viszonyulnak ehhez az ott tartózkodó idegen hölgyek. Van, aki közönyös vagy zavarban van, és sokan akadnak, akik ismeretlenként is mondanak pár vigasztaló szót.

 

Az általános empátia

A nők, akik a táncparketten még egymás ellenfelei voltak a pasivadászatban, a mosdóban kezes báránnyá változnak: megosztoznak a zsebkendőn, a tamponon, a kézfertőtlenítőn. És természetesen a korábbi pontok itt is visszatérnek: a kedélyes beszélgetés és egymás vigasztalása.

Mi a tabu?

Ha valaki rosszul van, inkább megsajnáljuk, mintsem megvetnénk. Egyesek túl intim megbeszélései mellett szemet hunyunk. Viszont ami mindig kiveri a biztosítékot: a tolakodás. Ha valaki szemtelen módon, különösebb indok nélkül korábban jut be a régóta várakozóknál, akkor a békés női mosdó felbolydul és általános méltatlankodás lesz úrrá. De legalább lesz miről beszélgetni a hátralévő percekben.