Ezeket imádjuk az őszben!

Visszavonhatatlanul megérkezett a szeptember, ami az alig-nyár után kissé elszomorító, ugyanakkor örömteli is. Összeszedtük, hogy miért szeretjük a pécsi őszt!

hirdetés

Színes falevelek 

A zöldbe boruló nyári természet igazán szemet gyönyörködtető látvány, ám ennél egy hangyányival még szebb, amikor sárgulni kezdenek a levelek, és ezer színben játszanak az erdők. Ősz elején még korántsem elmúlás hangulatú a táj, a lábunk alatt zörgő avar inkább szórakoztató és vicces. Főleg, amikor térdig süllyedünk benne.

őszipad

Azok az esős napok

Bár a nyári eső is tud romantikus lenni, azért kétségbevonhatatlan, hogy idén túl sok volt a jóból. A napközbeni záporok inkább dühítőek, ha épp strandra készül az ember. Ezzel szemben ősszel valahogy még jól is esik a fotelból nézni, ahogy kint zuhog, ilyenkor az embernek kedve támad bekuckózni, olvasni és inni egy meleg teát.

Jön, jön, jön: a Pécs City Karnevál

Szeptember vége felé most már harmadik éve fog megőrülni a belváros a csapatokba verődött jelmezes felvonulóknak köszönhetően. A Pécs City Karnevál különféle állomásain dj-k szórakoztatják a pécsieket, és az egész város hatalmas partisátorrá változik át. Már nagyon várjuk!

pécs city karnevál0

Hosszú séták, nagy kirándulások

Ilyenkor a legjobb a pécsi parkokban és tereken ücsörögni. A gesztenyehullás idején a Szent István tér környéke a legszuperebb célpont. De az őszi idő kiváló a nagyobb lélegzetű sétákhoz, túrákhoz. Irány a Mecsek!

Az őszi outfit

Barnák, bézsek, bordók és kötött pulcsik. A rövid sortok időszaka után a legtöbb nő epedve várja az őszt, amikor végre csizmába és ballonkabátba bújhat, rétegesen öltözhet, de még viselheti a napszemüveget is.

ősz

Bársonyos fények

Az alacsonyabb napállásnak köszönhetően egész nap ragyogóak és melegek a fények, ami igazán kedves a fotózás szerelmeseinek, de annak is jólesik a látvány, aki nem az optikán keresztül látja a világot.

Vége a lustálkodásnak – beindul a nyüzsgés

A nyári szabadságok, lazulós hosszú hétvégék után egy kicsit újra beindul a szekér. Ezt főleg a gyerekek és az egyetemisták érezhetik, akik majdnem az egész szünidő alatt lógatták a lábukat, de azért a felnőtteknek is jól esik, ha újra kezdődnek a mozgalmas napok.

őszifoto