Ezért örülünk, hogy vége a nyárnak!

No, nem kell felkapnia a vizet a mániákus nyárimádóknak, csak próbáljuk a napos oldaláról megközelíteni az ősz kezdetét. Bár mi annyira egyébként sem voltunk oda a rekkenő hőségért, mondunk hét olyan tényt, aminek biztosan a nyári gyerekek is örülni fognak szeptembertől.

hirdetés
Uránia Mozi

1. Nem csorog a könyökünkön is az izzadság

Hát, ezt bárhonnan közelítjük is meg, szerintünk pozitív. Az izzadósabbaknak kész rémálom volt a nyár utolsó négy hőségriadója, főleg ha a munkahelyen nincs klíma vagy legalább egy ventilátor. De gyakorlatilag mindenki megsínylette ezt az időszakot. Azért nem rossz, hogy a nyár végéhez közeledve jön egy utolsó löket forróság, mintegy búcsúzóul.

Fontos a hidratálás

2. Az igazi nyaralásokat most kell megejteni

Bár sokan hajlamosak azt hinni, hogy a nyár elmúltával vége a nyaralások időszakának, ezt mi szeretettel megcáfolnánk. Nemrég írtunk arról, hogy az őszi időszak is alkalmas a kiruccanásra, hiszen szeptember, októberben még kellemes az idő, viszont sokkal kevesebben vannak a vízparton és az árak is jelentősen alacsonyabbak.

3. Végre tudunk aludni

Sokunk hálószobája a hőségben szabályosan szaunává változott. Szaunázni alvás közben pedig határozottan nem jó. Nyitott ablak – nem segít. Huzat nincs, éjjel nem hűl le eléggé a levegő, nappal pedig újra minden felforrósodik negyven fokosra. Na, hát ezért várjuk az igazi őszt!

4. Oltári leárazások vannak

Nők vagyunk, és igenis fontos, hogy jó cuccokat tudjunk venni, jó áron. A nyár végi leárazások már dübörögnek, és ilyenkor olcsón lehet fürdőruhákhoz vagy szandálokhoz jutni. Jövő nyáron pedig nagyon fogunk örülni, hogy gondolkodtunk előre, és behúztunk egy-két csillagászati árú cuccot.

Beautiful woman at shopping center

5. Kezdődik az iskola!

A gyerekeknek, szemben a szülőkkel, ez kevésbé jó hír. Ám mivel mi most a felnőttekhez szólunk, egyértelműen pozitív ez a tény. Ha még nem használtuk fel az összes szabadnapunkat, érdemes az őszi időszakban lelépni a kedvesünkkel, hiszen a csemeték napközben úgyis az iskola vagy az óvoda padjait koptatják, délután pedig bevethetően a nagyszülők.

6. Vége az anyagi nyomásnak

Hova menjünk hétvégén? Kapok még egy fagyit? Kipróbáljuk az új strandot? Elviszel vacsorázni este? Na, ez szűnik meg többé kevésbé az őszi időszakban. Az embernek valamiért a költés iránti vágya is alábbhagy kicsit, ahogy csökken a hőmérséklet. Ezekben a hónapokban újra köthetünk arra, amire valóban kell.

7. Megtisztul a Facebook a nyaralós fotóktól

Biztos mindenkinek van olyan ismerőse, aki az egész nyarát delfineket simogatva töltötte, vagy végig szörfözte a hőséget Kalifornia partjainál. Az élményeiről persze tucatnyi fotót töltött fel a közösségi hálóra, míg mi az egyes pontban említett problémától szenvedtünk naphosszat az irodában – irigykedve. Ha szerencsések voltunk, a Balatonra eljutottunk, ettől azonban csak még szomorúbbak lettünk: ott ugyanis nincsenek delfinek.

Filléres külföld 1