Ezért utálják sokan a tavaszt

A tavasz érkezése a legtöbb ember számára igazi megváltás a téli hideg, borús napok után. Ennek ellenére a madárcsicsergés és a virágillat mellett ennek a hónapnak is számos árnyoldala van, amelyekre már kevésbé szeretünk gondolni.

hirdetés
Tavaszi nagytakarítás

cleaning-268134_960_720

Az ablakon kipillantva szikrázó napsütés és rügyező fák köszöntenek minket, a lakásban azonban kevésbé fényes a helyzet. Itt az ideje ugyanis, hogy a fagyos napoktól búcsúzva elcsomagoljuk a téli csizmákat, vastag kabátokat és meleg pulóvereket, miközben a szekrény belső bugyraiból elő kell kutatni a kissé gyűrött tavaszi-nyári szetteket. Ha ezzel végeztünk, folytathatjuk a függönyök cseréjével, mosásával és az ablakok tisztításával, végül pedig a lakás legapróbb zugának gondos kitakarításával. Erre gondolva nem meglepő, hogy az emberek szívesebben ücsörögnek egy kávézó napos teraszán.

Óraátállítás

pexels-photo-large

Éljen a nyári időszámítás! Vagy mégsem? Minden óraátállítás idején felerősödnek az érvek a mutatók tekergetése ellen. A témában készült kutatások szerint az emberi szervezet számára sokkal ideálisabb a téli időszámítás szerint élni. Hogy ez valóban így van-e, nem tudjuk eldönteni, de azt biztos, hogy nem mindenkit önt el a boldogság, ha arra gondol, hamarosan megint egy órával korábban kelhet fel.

Kezdődik az allergiaszezon

plant-692141_960_720

Nem kevés ember életét nehezíti meg a természet éledésével induló allergiaszezon. A tavasz jelképét jelentő virágzó fák és a színes rétek számukra mosoly helyett inkább könnyeket fakasztanak. Az allergiások talán mind a hosszú és hideg télre szavaznának, hiszen amint enyhül az idő, támadnak a pollenek is.

Bogár- és rovarinvázió

flowers-summer-bee-large

Az éledő természet, rügybe borult fák és a zöld színét újra visszanyerő erdők, rétek szoros velejárója a rovarok, bogarak megjelenése. A méhcsípésre allergiás embereknek tehát szintén nem a tavaszi virágzás jelenti az év legszebb, legromantikusabb időszakát. Ahogy a lakás nyitott ablakain betévedt új lakókkal sem találkozunk szívesen.