Harcolj a bánatos világ ellen!

Bizony nagyon nehéz minden nap, minden órájában pozitívnak maradni ebben a negatív, pesszimista világban. Nem árt ugyanakkor törekedni a jókedvre és a vidámságra. Mutatunk néhány ötletet, amikkel elűzhetjük a sötétedő felhőket a fejünk felől.

hirdetés
[note note_color=”#ffe466″]

A szakemberek szerint bárhogyan alakul az életünk, a trauma vagy a boldogság, ami ér minket három hónapnál nem tart tovább! A boldogság pedig mesterségesen is előállítható, legalábbis egy harvardi pszichológus szerint. Tehát igenis kellenek a célok és ambíciók, de ne hezitáljunk túl sokat, emlékezzünk, hogy az agyunk elő tudja állítani a boldogságot, bárhogy alakul az életünk, és bárhogy döntünk egy adott helyzetben! Erről bővebben ITT írtunk![/note]

egészség

Ép testben ép lélek

Nem új keletű a mondás: ép testben ép lélek. Az ember sokkal pozitívabban tud létezni nap mint nap, ha kellő energiát fordít az egészséges táplálkozásra, eleget mozog és alszik. Így reggelente frissen, optimistán kel fel. Ezért ha úgy érezzük, hogy lelkileg bedobtuk a kulcsot, akkor fordítsunk több időt testi egészségünkre!

Inspiráld magad

A hétköznapi monotónián sokkal egyszerűbben felülkerekedik az ember, ha elméjét folyamatosan dolgoztatja. Legyen ez inspiratív blogok böngészése, új sport kipróbálása, egy tanfolyam elvégzése vagy nyelvtanulás – biztosan fel fogja dobni a hétköznapokat, és segít mindennek a jó oldalát meglátni.

Buddha törvénye

Sokszor tapasztalhatjuk, hogy az emberek néha azért boldogtalanok, mert túl sokat akarnak, és soha, semmi nem elég nekik! Persze ez nem azt jelenti, hogy dobjunk el mindent és vonuljunk fel a Mecsekbe remetének, hanem hogy ne éljük meg világ végének, ha nem tudjuk megvenni álmaink autóját, vagy nem a legújabb iPhone van a kezünkben. Buddha arra tanít, hogy úgy kell élnünk mintha ez a nap lenne az utolsó, de úgy tervezzünk mintha örökké élnénk.

Munka, csapda, pénz, nincs, nő, számol

Vonzd be a pozitívat

Biztosan hallottunk már az úgynevezett agykontrollról, mely egy olyan módszer, aminek segítségével könnyebben elérhetünk pozitív célokat. Nem garancia a tökéletes életre, ám a vizualizáció és a pozitív érzelmek elképzelésének segítségével nagyon jól tud működni. Az agykontroll egyfajta pozitív gondolkodást jelent. Egy olyan megoldás centrikus létet, önmagunk segítését és bizalmat, mely nem összetévesztendő a bajban való nevetgéléssel, komolytalansággal.

Legyen a szótárad is megfelelő

A pozitív gondolkodás utáni következő lépés a fogalmazás, és a szavak használata. Figyeljük meg, hogy számunkra sem olyan izgalmas egy olyan ember társasága, aki sokkal többször használja a „ne”, „nem” vagy „de” szavakat mint pozitív, igenlő társaikat. Tegyünk mi is hasonlóan, ugyanis ez az üzleti és a magánéletben is sokkal kamatozóbb.

Csatlakozz a #100happydays kampányhoz!

Ez a világot megszépítő mozgalom a boldog mindennapokat próbálja népszerűsíteni. Lényege, hogy képesek vagyunk-e meglátni a mindennapok unalmas részleteiben a szépséget, azt lefotózni és posztolni minden nap, összesen 100-szor. Na? Képesek vagyunk rá?