Hova tegyük a gyereket nyárra?

Jövő héten itt a vakáció, ami nagy öröm a gyerekeknek, de a szülőknek sokszor nehézséget jelent egész nyárra lekötni a kicsiket. Ahol nincsenek a közelben a nagyszülők, ott nagy segítség lehet egy jó nyári tábor. Szerencsére Pécsett és környékén bőven akad választék, ezekből szemezgettünk a teljesség igénye nélkül.

hirdetés

Közel a természethez

Ha valaki azt szeretné, hogy gyermeke zöld környezetben, a természet lágy ölén töltse a nyári szünet egy részét, akkor neki érdemes átböngésznie a mecsekerdo.hu és a mecsextrem.hu weboldalakat. A különböző, tematikus táborokba 6 év felettieket várnak, 20-30 ezer forint közötti árakkal/hét, az egyes turnusok az egész nyarat lefedik. Lesz többek között “Természetfotó és élmény tábor” és különféle kirándulási lehetőségek, az “Erdőkerülők táborának” pedig az a célja, hogy bemutassák a sérült embereknek a természet szépségeit.

gyerek tábor

Napközis táborok

Ha csak napközben lenne szükség gyerekfelügyeletre, akkor remek választás lehet valamelyik napközis tábor, ezeket akár váltogatni is lehet, így sok új élménnyel gazdagodhatnak a gyerekek. A Mecsextrém Park június 16-tól augusztus 29-ig folyamatosan, hétfőtől-péntekig, heti turnusokban 9.00-17.00 óráig biztosít programot.

A pécsi Diófa nyári napközi és tábor szintén sok lehetőséget kínál a teljes vakáció idejére, és jó hír, hogy ide már egy éves kortól várják a kicsiket.

A Somogy megyei Katica tanya nagyon népszerű, hátránya, hogy kicsit többet kell utazni, viszont június 23-tól ők is indítanak napközis tábort.

tábor

Akik valamilyen különlegesebb nyári élményre vágynak, esetleg a sok természetjárást egy kicsit kiegészítenék, azoknak is bőven akad lehetőségük. Lesz például Pécsett napközis agykontroll tábor augusztusban.

A MindenKorPécs nyári napközis tábor 8-14 éves gyerekeknek szól, helyszíne a Cella Septichora. Itt a tudásra szomjazó gyerkőcök érezhetik jól magukat, ugyanis megismerkedhetnek a város történetének meghatározó korszakaival.

Izgalmas élmények

A szülők elképzeléseinek és a gyerekek érdeklődésének megfelelően sokféle tematikus táborból lehet válogatni a környéken. Az orfűi diákszálló például többek között horgásztáborral és főzőiskolával várja a gyerkőcöket. A Mecseki Aktív Tábor barlangászással és kincsvadászattal csábítja a kalandozni vágyókat, az igazán bátor gyerekek pedig még vadásztáborba is mehetnek, ha épp ehhez van kedvük. A kis “okostojásoknak” is van választék bőven: lesz informatikai, robotépítő, repülő modellező tábor, valamint fotósuli és médiatábor is Pécsett.

tábor gyerek

Sportos gyerekeknek

Persze sok sportos táborozási lehetőség is van, ezekből kettőt emelnénk ki. Az egyik a Hotel Makár nyári sporttábora, ahol tenisz, aerobik és úszás várja a gyerekeket. A Fitnexx is gondolt a gyerekekre, ők három turnusban várják az 5-11 éveseket többek közt TRX, kangoo és fitball foglalkozásokra edzőkkel, sportolókkal és gyógytornásszal.

[note]Az összes pécsi és környékbeli nyári napközis vagy időszakos táborlehetőséget persze nem áll módunkban bemutatni, viszont igyekeztünk minél színesebb körképet mutatni. Aki szeretne még további információkhoz jutni, az többek között megteheti ide és ide kattintva.[/note]