Ilyenek a pécsi főnöknők

Kemények, magabiztosak, szakmailag felkészültek, emellett empatikusak és simulékonyak. Igen, ők a női főnökök. Szerencsére Pécsett is egyre több van belőlük, utánajártunk sikerük titkának.

hirdetés

Amiben jobbak a nők

Minden hölgyre egyformán jellemző, hogy empatikusabb, ügyesebben átlátja a különböző munkahelyi szituációkat és könnyebben megérti az alkalmazottait – meséli Tóth Judit, pécsi munkapszichológus. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a férfiak nem rendelkeznek ezekkel a képességekkel, csupán arról van szó, hogy a nőkben evolúciós okok miatt erőteljesebben kifejlődtek ezek a tulajdonságok.

Női főnök 2

Nehezebb nekik?

A munkapszichológus szerint egy nőt nehezebben ismernek el, és többet is kell bizonyítania. Ez hatványozottan igaz „férfias” munkakörökre. Az tapasztalható általánosságban, hogy egy nőtől nehezebben fogadnak el szakvéleményt, mert nem hiszik, hogy például mérnöki vagy informatikai témakörben ők is kellően felkészültek.

Az érme két oldala

Természetesen a női főnök is lehet„rossz” főnök. Tóth Judit szerint az érem két oldala a túl kemény és a túl érzékeny főnöktípus. Ha a hölgyvezető a fentebb említett pozitív képességeit elnyomja, mert férfiasan „keménynek” akar látszani, akkor áteshet a ló túlsó oldalára. Ugyanilyen probléma, ha az empátiát és az érzékenységet túlzásba viszi a munkahelyén, könnyen válhat szociális intézménnyé, amit az alkalmazottai kihasználhatnak.

Női főnök 6

[box title=”Magusics Vica, a pécsi Hungarian Artroom tulajdonosa” box_color=”#cd7980″]Az érzelmi intelligencia, a problémamegoldó készség, a párhuzamos munkavégzés és a diplomáciai érzék, amiket leginkább női kompetenciáknak tartanak rám is jellemzőek. Ebből táplálkozom leginkább. Nőként még mindig tapasztalok ellenállást, de én ezt kihívásnak tartom, sőt még élvezem is! Valamint fontos, hogy nem szabad magunkat mindig komolyan venni, kell a játékosság. Ami szerintem jellemzően női hiba, hogy az első kudarcok után sokan feladják, és hajlamosak kételkedni önmagukban.[/box] [box title=”Hahner Klaudia, a pécsi Árkád centermenedzsere” box_color=”#d9845e”]Úgy vélem, hogy a szakmai tudás és a hozzáállás az, ami előre visz, nem a főnök neme. Centermenedzsereként pedig kiemelten fontos a kreativitás, ami bennem megvan, nőként pedig jobbak az érzékeim és a finomhangolásaim. Vezető beosztásomból szerencsére még sosem volt problémám. Ellenben örök feladat az otthoni harmónia megteremtése, főnöki létemből fakadóan különös figyelmet kell fordítanom a párkapcsolatomra, nevezetesen arra, hogy otthon ne akarjak mindent én irányítani.[/box] [box title=”Szabó Éva Barbara, a B’s Design Studio tulajdonosa, a Barb Tailor leather design márka ötletgazdája” box_color=”#d9b354″]A férjem a meglévő vállalkozásomba kapcsolódott be több mint másfél évtizede, így viszonylag könnyebb a dolgom. Amit én nem tudok megoldani, abban ő segít és fordítva. A közös vezetés természetesen viták táptalaja is, de van olyan erős a kettőnk közötti kapcsolat, hogy a nézeteltéréseken előbb vagy utóbb, de túl tudunk jutni. Nőként a kreativitásomból, rugalmasságomból és a szépérzékemből kamatozok a legtöbbet, ami elengedhetetlen egy kreatív cég vezetésénél.[/box]

 • név

  Szerintem meg tök mindegy, hogy nő vagy férfi. Személyiség függő inkább szerintem.

 • MZ/X

  Az a baj, hogy a nők azt hiszik el vannak nyomva. Ezért ha kapnak egy kicsi hatalmat is a kezükbe azt kihasználják és azt hiszik az a jó ha megmutatják milyen butaságot is tudnak művelni. Azt hiszik mindenki az alattvalójuk mint régen Egyiptomban. Volt egyszer főnöknőm és elmondhatom, hogy a nők nem főnöknek valók. És ezt mindenféle hím soviniszta szándék nélkül! A természetükből adódóan nem valók főnöknek!

 • sets

  semmilyen kapcsolattal jelentkeztem egy üzletbe eladónak ahol a szakmaiságom tesztelését követően elkezdhettem dolgozni.
  azóta boldog részét képzem egy csapatnak (ennek 2 éve), ahol a Főnök megvéd minket, kedves, elvár dolgokat, de nem kér lehetetlent, meg lehet vele beszélni mindent, és türelmes, kapó az új ötletekre, és ha az beválik akkor honorálja.
  tudom nem mindenki ilyen szerencsés, de én ezt elmondhatom! ja és a Főnököm nem nő.

 • Főlökött

  Üdvözlöm az itt lévőket.

  Milyenek a mai főnökök ? :)) Merőben jó kérdés 🙂

  Gátlástalanok, taposók, tudatlanok – beosztottak tudására építkeznek amíg tudnak-tehetik………folytassam ? Volt – van olyan szakavatott, aki oda benyomta, mivel sógor – koma – jóbarát……a rokona, az érdek……mindenek előtt. Tisztelettel, ez a mai világ – valóság………sajnos. Ezért tartunk itt, ahol tartunk….

  Van tapasztalatom, 1-2 nagy cégnél, szerencsére nem függök egyik élhetetlentől sem :). Viszont jogászként néha olyan lépéseiket tapasztalok, hogy a hátamon nem létező szőr is felállna – feláll. Az erre szakosodott szervek felől pedig néma csend honol. Mily véletlen. Nincs rá kapacitás 🙂

  Szóval ne részletezzük, ez az égész úgy el van cseszve, ahogy kell – illendő. Nem véletlen a zombi város jelző………, csak még nem ébredtek fel, a téli álomból – /a 4 éves -ből sem/.
  Sok helyen, ‘nagy-tudású’ vezető, érdemtelen helyen, jelenleg is regnál, következmények nélkül. Van ahol a közpénzt szórja számolatlanul, van ahol más megtakarítását.
  Ez a jelenlegi valóság sajnos, jó reggelt !

  Tisztelettel.