Irány a wellness!

A hűvös, szürke őszi időnek egyetlen pozitív hozadéka van, és ez a wellness. Nyáron, a 40 fokban kinek van kedve a szaunában aszalódni? Most viszont, hogy odakintre már igencsak rétegesen kell öltözködnünk, itt az ideje egy kis feltöltődésnek. A hétvégére való tekintettel összegyűjtöttünk néhány wellness helyszínt, ahol lógathatjuk a lábunkat. 

hirdetés

Hotel Kikelet, Pécs

Árak: Délelőttös, délutános, egész napos jegyből válogathatunk és van gyermekkedvezmény 14 éves korig. Ugyanakkor nem túl kedvező, hogy hétvégén és kiemelt ünnepeken csak napijegy váltható. Az egész napos felnőtt belépő 2500 Ft.

Szolgáltatás: Fedett élménymedence, nyakzuhannyal, hát- és derékmasszírozó befúvókkal, 28 fokos vízhőfokkal. Ezen kívül  pezsgőfürdő és gyermekmedence is van. A szauna részen: gőzkabin, infra és finn szaunából választhatunk.  Ami furcsa, a honlap szerint szaunát csak délután 3 után lehet használni.

Olvasói vélemények: A wellness részleg nagyon hangulatos, igényes kialakítású, de kicsi. A medence hőfoka hűvös a hosszas ücsörgéshez, az úszáshoz viszont nem elég nagy.

wellness

Hotel Makár Sport és Wellness, Pécs

Árak: Felnőttek részére 2000 Ft a napijegy, ami egészen baráti, de az infraszaunáért külön kell fizetni. Délutáni jegy nincs.

Szolgáltatás: Van úszómedence (6 m x 12,4 m x 0,90-1,3 m méretű), hagyományos 8 személyes 90C°-os finn szauna, a medencetérből megközelíthető 8 személyes 80C°-os, himalájai sótéglás bioszauna, gőzkabin, infrakabin, csobbanó, Kneipp- taposó és jakuzzi.

Vélemények: A medence kellemesen meleg és megfelelő méretű az úszáshoz, de sokak kedvencei a fűtött ülő alkalmatosságok is. A jakuzzit kicsinek és hidegnek találják néhányan és állítólag hosszú ideig nem működtek a fúvókák. A szaunákkal mindenki meg volt elégedve.

wellness

Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

Árak: A felnőtt egész napos jegy: 2900 Ft, 14 órától pedig délutáni jegy váltható 2200 Ft ellenében. Utóbbi nagyon jól hangzik, de ha hihetünk a fürdő honlapján található információknak, akkor már kevésbé. Eszerint ugyanis minden nap (csupán)  18:00 óráig tartanak nyitva.

Szolgáltatások: Szauna, gőzkabin, jakuzzi és pezsgőmedence van a szolgáltatások között. Két gyógyvizes külső medence.

Vélemények: Az embertömeghez képest igen kicsi a belső tér, éppúgy, ahogy a jakuzzi és a szaunák. Egyesek szerint nagyon gyengék a pezsgőmedence masszírozói. Ám ha valaki ízületi vagy nőgyógyászati problémákkal küzd és elsősorban a gyógyvíz jótékony hatásait szeretné élvezni, akkor Harkány tökéletes választás.

wellness

Thermal Spa Siklós

Árak: Háromféle felnőtt napijegy is kapható, teljes árú, délután 14:00 és 17:00 órától. A hétvégi árak magasabbak, és a hat év alatti gyerekek ingyen mehetnek be.

Szolgáltatás: Összesen 5 szauna közül választhatunk, ezen kívül gőzkabin, aromakabin és sószoba is van a fürdőben. A szórakozást két beltéri csúszda, felnőtt és gyerek medencék biztosítják, mindegyikben különféle élményelemekkel, pl: pezsgőágy, talp és a derékmasszázs, sodró folyosó.

Olvasói vélemények: A kültéri fatüzelésű orosz szaunát szinte mindenki kiemelte. Kellemesen tágasnak ítélték és nem érezték olyan fullasztónak a levegőt, mint a finn szaunákban. Szuper kényelmes napozóágyakat találni, mindig akad néhány szabad darab. Több, különböző hőmérsékletű medence van, jó a csúszda, és nincs olyan erős klórszag, mint máshol. Negatívum, hogy a sodró folyosónak nem elég erős a sodrása, így kevésbé szórakoztató az élmény.

wellness

Virágfürdő Kaposvár

Árak: A komplex jegy 2500 Ft-be kerül, de ha csak szaunázni, vagy úszni akarunk, akkor arra is van lehetőség.

Szolgáltatás: A fürdő fedett részében: gyermekmedence vízköpővel, pezsgőmedence víz-levegő befúvásos hát- és derékmasszázzsal, élménymedence sodrófolyosóval, buzgárral, nyakzuhanyokkal, pezsgőággyal, gejzírrel és csúszdával. A wellness részen finn szauna, infraszauna és gőzkabin közül válogathatunk. A kültéri gyógymedencékbe ilyenkor is ki lehet úszni a belső térből.

Vélemény: Az árakat néhányan túl drágának találták a szolgáltatáshoz képest, a szauna részleg messze van a gyógymedencéktől, nagyon kiesik. Pozitívum, hogy jó minőségűek az úszómedencék, élvezhető a beltéri csúszda és panorámás a gyógymedence. A fürdő akkor sem zsúfolt, ha egyébként sokan vannak.

wellness

Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ

Árak: Árban határozottan ez az egység  az első. Az egész napos, korlátlan felnőtt belépő ára csupán 1800 Ft, 16:00-tól pedig csak 1000 Ft.

Szolgáltatás: Fedett úszómedence, felnőtt tanmedence, különböző hőfokú és méretű gyógymedencék, jakuzzi, 3 finn szauna, infraszauna, gőzkabin, hideg kamra, Kneipp-taposó is van. Szóval, szinte minden, ami szem-szájnak ingere.

Vélemények: Az első és legfontosabb, hogy messze van, de ha már négyen mennek egy kocsival, akkor délutáni jeggyel igen olcsón meg lehet úszni. A szolgáltatás nagyon sokrétű és minőségi, egyedül a büfé kínálata szegényes kicsit. Az épület kevésbé szép és nem annyira modern.

  • Sisak66

    Magyarhertelendet hiányolom a felsorolásból. Pedig a szauna parkja igazán kiemelkedő!