Itt a vasárnap: PEN-teleníts!

Három nap intenzív bulizás igencsak igénybe tudja venni az ember szervezetét. Szerencsére itt van még előttünk egy szép vasárnap, ami pont elég lehet arra, hogy testileg, lelkileg túltegyük magunkat a Pécsi Egyetemi Napok fáradalmain. 

hirdetés

Víz, víz, víz

Hát, ezt már ismerjük, a gyakorlottabbak pedig “reggel” óta talán már alkalmazzák is. Azért biztos, ami biztos szólunk: a túlzott alkoholfogyasztás a sejtek kiszáradásához vezet, így dehidratálttá teszi a szervezetet. Vagyis, ha nem akarunk egész nap kóvályogni, akkor igyunk sok vizet!

Egy korty uborkalét?

Mindenki döntse el maga, hogy megpróbálkozik-e vele vagy sem. Állítólag segít, a hűs és sós lé ugyanis pillanatok alatt helyrehozza a háborgó gyomrot. Mi nem próbáltuk, nem is fogjuk és felelősséget sem vállalunk. Hajrá!

másnapos, víz

Egy film az ágyban

Vagy még egy kis alvás. Kinek, mi segít. Miután legurítottunk több liternyi vizet, és megittuk a hűtőben lapuló uborkalét is, feküdjünk vissza még egy kicsit. Ne akarjunk semmi hasznosat csinálni, jobb a békesség. Hétfőtől úgysincs kifogás…

Friss levegő

Aki úgy érzi, ma mégsem mászná meg a Jakab-hegyet, annak az is elég lehet, ha szélesre tárja az ablakot, vagy lemegy az utcára két körre. Bár ilyenkor nem könnyű rávenni magunkat, a friss levegő csodákat tud művelni három nap bulizás után.

Levest a gyomornak! 

Főzni úgysem fog senki, azok legalábbis biztosan nem, akiknek ez a cikk szól. Úgyhogy rendeljünk, vagy üljünk be valahová egy késői ebédre (természetesen napszemüvegben). Egy nagy tányér korhely, erő – vagy zöldségleves szuper gyógymód másnaposságra. Egyfelől pótolhatjuk az elvesztett nátrium- és káliummennyiséget, kellemesen meleg hőmérsékleten fogyasztva pedig megnyugtatja a háborgó gyomrot.

Sós vagy édes? Mindegy…

Az alkoholfogyasztás az aminosavak szintjét is csökkenti a szervezetben, ahogyan a vitaminokét és az ásványi anyagokét is. Egy kevés szénhidrát – tészta vagy sütemény – elfogyasztásával azonban pótolhatjuk az elveszett aminosavakat. Azért figyeljünk az adagolásra és a tempóra!

Arcpakolás 5

Most már másszunk ki az ágyból!

Másnaposság ide, másnaposság oda, igenis túl lehet aludni magunkat. Ráadásul este hétre nagyon rosszul fogjuk érezni magunkat, amikor rájövünk, hogy semmi jelentőségteljeset nem tettünk a hétvégén. Legalább olvassunk,vagy mosogassunk el.

Adjunk a külsőségekre!

Ez a tanács elsősorban a nőknek szól. Egy jó arcpakolás, vagy bőrradírozás minden hétvégén szuper program, most azonban különösen indokolt, sőt szükséges procedúra lehet!