Jógázz pécsi belső kertekben!

Izgatja a fantáziád, de még sosem vetted rá magad, hogy kipróbáld? Akkor a Gerilla Jógát pont neked találták ki! Első alkalommal az Északi Várfalsétányra invitálják a helyieket. A rendezvény ingyenes, a cél pedig a jóga megszerettetése és megismertetése. Matracot vigyél magaddal! 

hirdetés

A Gerilla Jóga ötlete a fővárosból indult még 2011-ben Haklik Márta jógaoktató kezdeményezésére. Ingyenes jógafoglalkozásokról van szó, amin bárki megkötés nélkül részt vehet, így sokan kipróbálhatnak különböző irányzatokat, akkor is, ha anyagi lehetőségeik ezt máskülönben nem engednék meg. És egyáltalán, közelről megnézhetik, mi is az a jóga valójában.

jóga

A kezdeményezés több helyi jógastúdió és -oktató összefogásának köszönhetően Pécsre is elért. Belvárosi belső kertekben, pázsitos udvarokban tartanak majd foglalkozásokat, amelyekhez bárki, akár spontán módon is, csatlakozhat.

Az akció egyik célja, hogy az emberek képzett oktatók vezetésével megismerkedjenek a jógával és természetesen annak különböző irányzataival. A másik, hogy bárki számára elérhető legyen ez a sport, esetlegesen nehéz anyagi helyzetben lévők számára is.

Az első alkalomra május 1-jén, 10 órától kerül sor az Északi Várfalsétány füves területén. A foglalkozást Hargitai Csaba, a Mandala Jógastúdió oktatója tartja, és a Facebook-esemény alapján úgy tűnik, jó pár embernek felkeltették az érdeklődését.

jóga

A foglalkozások nyilván nem egyenértékűek egy teremben tartott órával. A gerilla jógaórák inkább könnyed, átmozgató gyakorlatsorok. A hatha jóga ászanáira építkezve vagy az aktuális oktatónak megfelelő irányzat szerint.

Pécsen a tervek szerint kéthetente, havonta egyszer lesznek Gerilla Jóga-foglalkozások, a következő alkalom pontos helyszínéről és időpontjáról egyelőre nincs információnk.

[note note_color=”#fbc6da”]

Ha jógázni szeretnél…

1. Előtte 2 vagy 3 órával ne egyél. Alkoholt, egyéb ajzó- és kábítószereket se egyél-igyál…

2. Kényelmes, időjárásnak megfelelő öltözékben legyél, javasolt a hosszú nadrág, még akkor is, ha meleg van!

3. Jóga matrac vagy polifoam szükséges, azt a szervezők nem tudnak biztosítani.

4. Amennyiben elmész, saját felelősségre jógázol!

5. Ne felejtsd el közölni az aktuális oktatóval, ha van valamilyen betegséged ( pl. gerincsérv, magas vérnyomás stb.), ha közelmúltban estél át komolyabb betegségen vagy műtéten akkor várd meg, amíg az orvos engedélyezi a mozgást.

6. Az óra közben végig figyelj magadra, tartsd tiszteletben a testedet, ne kényszerítsd bele a testtartásokba.

7. Figyelj az oktató utasításaira.

8. Nem kell senkinek megfelelned, ha valami nem esik jól, nyugodtan pihenj meg gyakorlás közben.

9. Ha lehet, akkor óra közben se igyál, inkább óra után, akkor viszont bőségesen, leginkább a szénsavmentes víz javasolt.

10. Mivel  a szervezők szeretnék dokumentálni egy pár képpel a megmozdulásokat, azzal hogy elmész, elfogadod, hogy kép készül rólad, amit megjelenítünk a Gerilla Jóga oldalán illetve a Gerilla népszerűsítéséhez.  [/note]