Kapcsolj ki a nyaraláson!

A nyaralás arra való, hogy kipihenjük magunkat. Alapvetően mindenki így is áll hozzá, ám nagyon sok esetben a családi és/vagy romantikus üdülés csúnya vitákba torkollik. Az okos ember saját hibájából tanul, de azért érdemes megfogadni az alábbiak közül is néhány jó tanácsot.

hirdetés

Aludd ki magad!

A hétköznapi mókuskerékben sokszor szombat-vasárnap is korán kelünk, így a szó szoros értelmében nem pihenjük ki magunkat. A hétvégi ágyban fekvés egyébként sem mindig pihentető: ilyenkor ugyanis azon stresszelünk, hogy mennyi mindent kellene elintéznünk ebben a két napban. A lényeg az, hogy a nyaralás első napját (legalább) érdemes hosszabb lustálkodással kezdeni.

alvás
Szunyókáljunk sokat az első egy-két nap

Passzív helyett aktív pihenés

A hosszúra nyújtott szieszta után viszont érdemes aktívan tölteni a nyaralást. Az alvás is csábító, de ha egyszer belejövünk, könnyen áteshetünk a ló túloldalára, és a vakációról csak fáradtabban térünk majd vissza a munkába.

Ne akarj minden megnézni!

Egy hét alatt sajnos nem lehet bejárni egész Barcelonát, úgyhogy jobb, ha meg sem próbáljuk. Tervezzük meg, mit szeretnénk megnézni, különben az egész nyaralás egy véget nem érő loholás lesz. Ez negyven fokban különösen fárasztó tud lenni.

napfelkelte

Romantikára fel!

Akár gyerekekkel, akár barátokkal pihenünk, a nyaralás alatt mindenképpen szánjunk időt egymásra, amikor senki más nincs velünk. Jó csapatostól nyaralni, de az ilyen bandázások könnyen alakulhatnak úgy, hogy a fiúk és a lányok külön programokat csinálnak és a párok alig-alig töltenek időt kettesben. Gyerkőcökkel már nehezebb a dolog, de az esti altatást követően még mindig akad néhány óra, amit együtt lehet tölteni.

Aki korán kel, vagy későn fekszik…

…az láthatja a napfelkeltét. Igazán különleges élmény a tengerpartról, a teraszról vagy akár csak az ablakból megvárni az első sugarakat. Egyszer egy nyaralás alatt belefér a hajnali ébredés és egy ilyen élmény mindenképpen inspirálóan hat.

búvárkodás
A búvárkodás olyan élmény, ami sok mindenkit magával ragad

Próbálj ki valami újat!

Nehezünkre esik eltérni a megszokottól, de az igazi csodák a komfortzónánkon kívül történnek. A nyaralásnál nem is lehet jobb alkalom, hogy valami olyat csináljunk, amit korábban még soha. Mindegy, hogy mi az, a lényeg, hogy vedd rá magad valami olyan őrültségre, amit korábban elképzelni sem tudtál.