Kávébeöntés és zöldség lehet a gyógyír

Betegség esetén általában eszünkbe sem jut a méregtelenítéshez fordulni, pedig rendkívül hatékony eljárás lehet a gyógyuláshoz. Ezek a kúrák akár súlyos migrén vagy szív- és keringési problémák során is alkalmazhatók. Csokorba szedtük a legnépszerűbb gyógyböjtöket!

hirdetés

Korábban itt az Abszolút Nőben bemutattunk már a léböjtkúrákat, de léteznek további intenzív kúrák, böjtök és diéták is. Ezeknek a célja a méregtelenítés, mely a modern, civilizált világ miatt felhalmozódott méreg-, salak- és szennyezőanyag lebontásában segít – erre a szervezet ugyanis nem mindig képes.

Mi az a gyógyböjt?

Dr. Forrai Márta pécsi főorvos, háziorvos és természetgyógyász szerint gyógyböjtnek nevezzük azt a tisztítókúrát, melynek valamilyen betegség miatt veti magát alá az ember. Mivel meglévő probléma miatt fordulhatunk ehhez a böjtfajtához, nem pedig prevenciós céllal, ezért csakis orvos felügyelete mellett végezhetjük! Konzultáció után a szakember javasol egy bizonyos fajtát és – folyamatos felülvizsgálat mellett – a páciens elkezdheti a kúrát. Érelmeszesedés, magas vérnyomás, migrén, ízületi problémák és még számos más krónikus vagy civilizációs betegségek esetén alkalmazhatóak.

léböjt

– A hagyományos orvoslással szemben, mely során a beteg testrészt kezeli csak a szakember, a gyógyböjt alatt nagyon szoros ellenőrzés mellett a az egész testet kezeljük, kúráljuk – mondja dr. Forrai Márta.

[box title=”Buchinger-Lutzner-féle gyógyböjt” box_color=”#95f886″]

Erre a modern, intenzív, Európa-szerte ismert gyógykúrára a beteg önként vállalkozik, vagy orvos javasolja ezt a fajta böjtöt.

– Célja, hogy a test öngyógyító képességét felébressze, a belső rendszert nyugalmi állapotba helyezze, fokozza a kiválasztást és kimossa a szervezetből a méreganyagokat – így dr. Forrai Márta. A gyógyböjt során a betegnek aktívan kell mozognia, gyógyteákat, rengeteg folyadékot és az orvos által előírt étrendet kell tartania, valamint mellőznie kell a dohányzást, az alkohol, kávé és édességek fogyasztását.

Javasolt: Szív- és keringési betegségek, túlsúly, reumás betegségek, rossz emésztés és felhalmozódott méreganyagok kezelésére.

Időtartam: 2-6 hét[/box] [box title=”Moermann-Breuss kúra” box_color=”#60c75c”]

A kúrát egy osztrák természetgyógyász, Rudolf Breuss fejlesztette ki, elsősorban daganatos megbetegedések kezelésére. A gyógyböjtöt csakis szakember tanácsára végezzük, ugyanis nagyon megviselheti és legyengítheti a szervezetet. A lényeg, hogy az alanynak zöldségleveket és gyógyteákat kell fogyasztania, azonban rendkívül kevés mennyiségben naponta – maximum fél vagy egy liter lehet. A kevés bevitel mellett pedig aktív fizikai munkát kell végeznie a betegnek.

Javasolt: Súlyosabb kórképek, daganatos megbetegedések esetén, csakis orvos tanácsára.

Időtartam: 21 vagy 42 nap[/box]

Gyógyböjt

[box title=”Gerson-terápia” box_color=”#398735″]

A pécsi természetgyógyász beavat, hogy a múlt század eleje felé dr. Max Gerson a daganatos betegek gyógyítására találta ki ezt a terápiát, azonban számos másik betegség gyógyítására is alkalmas. A kúra során a betegnek óránként, biomódszerrel termesztett zöldségek levét kell fogyasztania, ez hozzávetőlegesen 13-szor 2-3 deci frissen kifacsart zöldlevet jelent egy nap. Ezek mellett az alanynak fogyasztania kell minden nap az úgynevezett Hippokratész-levest, mely a póréhagyma, fokhagyma, hagyma, zeller, petrezselyem, krumpli és paradicsom sótlan és főzött elegye. Ehhez a gyógyböjthöz tartozik még a kávébeöntések alkalmazása, melyeknek célja a méregtelenítés és a fájdalomcsillapítás.

Javasolt: Magas vérnyomás, túlsúly, vitaminhiányos betegségek, méregtelenítés, levegőszennyezés és még számos másik betegség esetén alkalmazható, daganatos betegeknek kiemelten ajánlott.

Időtartam: minimum 2 év[/box] [note note_color=”#e64f3c”]

Figyelem! A gyógyböjtöket kizárólag orvossal konzultálva, és az ő felügyelete mellet végezzük![/note]