Korbácsold fel a vágyakat finomságok segítségével!

Egy gyertyafényes vacsora remek alkalom, hogy egymásra hangolódjatok párotokkal. Ha szeretnéd teljesen elvarázsolni kedvesedet, nézz körül a konyhakertben és készülj afrodiziákumokkal tűzdelt menüvel. Tüzeld fel a libidóját néhány különlegesen csábító fűszerrel, zöldséggel vagy éppen gyümölccsel!

A vágykeltő ételekről szóló történetekkel már az ősi és az ókori irodalomban is szép számmal találkozhatunk. Számos görög és római költő is kiemelte művében a nemi vágyat és élvezetet serkentő finomságokat. Egyes hozzávalókat alakja, másokat hozzájuk társítható termékenységi képzetek miatt csempésztek a konyhába a háziasszonyok, hogy jótékony hatást gyakorolhassanak a barátjuk, férjük libidójára. Te is szeretnél még egy csipetnyi finom erotikát csempészni a kapcsolatotokba? Hidd el, a történelem egyik legismertebb nőcsábásza, Casanova sem véletlenül evett naponta 50 osztrigát!

Íme, a konyhakerti afrodiziákumok ABC-je!

Avokádó: a férfi nemi hormonok termelésére és a nők szexuális teljesítőképességére is jótékonyan hatással vannak a magas B6-vitamin- és potasszium-tartalmú ételek. Az avokádó éppen ilyen, ráadásul jó vértisztító és szíverősítő is.

Banán: az egyértelmű alaki asszociáción túl elősegíti a szexuális hormonok termelését, tovább serkenti a férfi nemi szerv működését. Kiváló erőforrásként is ismert, hiszen egy gyümölcsben 25 gramm azonnal hasznosuló szénhidrát van, amely egy hosszú szeretkezéshez kifejezetten praktikus.

Banán 3

Chili: a piros kis paprika kiválóan serkenti a vérkeringést és a vérbőséget. A benne lévő kapszaicin boldogsághormont (endorfin) szabadít fel, amely eufóriás élményt ad nektek.

Csokoládé: az egyik legismertebb boldogsághormon-forrásként tartják számon, sokan a romantika szimbólumaként is tekintenek rá. Triptofán tartalma segíti a szerotonin termelést, amely az élvezetek fokozásáért felelős.

Datolya: népszerű termékenységnövelő. Emeli a spermaszámot, ráadásul magas gyümölcscukorszintje miatt gyors energiát biztosít fogyasztóinak.

Ginzeng: a vágykeltés kapcsán emlegetik, kiváló antidepresszáns és fáradtságcsökkentő, nem mellékesen a szellemi aktivitást is növeli. Segít a fáradtság leküzdésében is.

Gyömbér: felforrósítja még a leghidegebb szívet is, erősíti a szexuális vágyakozást. Hőhullámokat eredményez, amelyek élénkíthetnek téged és a partneredet is.

Osztriga: szupergyors hatása miatt ez egyik legjobb libidónövelő ételként emlegetik, mivel bőven tartalmazz aminosavakat és ásványi anyagokat. Magas cinktartalma növeli a tesztoszteron hormonokat, spermiumtermelést.

AIDS, HIV, betegség, szex

Tojás: Sokan a termékenység szimbólumaként tekintenek rá, de a nemi vágyra is jótékony hatással bír. Egy szép narancsszínű tojás sárgából készült rántotta vagy tükörtojás rengeteg vitamint és fehérjét tartalmaz, így igazán egészséges étel.

Vanília: Hangulatfokozó és potencianövelő illóolajt tartalmaz, ezért főleg a nőkre van izgató és érzelmi hatással, nem véletlen, hogy hölgyeknek készített sok kozmetikumban használják.

A legtöbb afrodiziákumról elmondható, hogy különösen egészséges, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Nem csupán a szexuális élet élénkítése miatt, de az egészséges életmód szempontjából is érdemes a menüsorba illeszteni!

 

hirdetés
Hirdetés