Magyar Termék Nagydíjas a pécsi kozmetikum!

Minden pécsi nőnek érdemes ismernie a HappySkin márka mögött álló Göcsei Kamillát és termékeit. Nem csak azért, mert a natúrkozmetikumok és az egészségtudatos életmód iránti érdeklődés miatt egyre növekszik, hanem mert Kamilla elszántsága példaértékű. Idén másodszorra lett a pécsi márka Magyar Termék Nagydíjas.

Ahogy a legtöbb egészségtudatosan élő embert, Göcsei Kamillát is a kényszer terelte a vegyszermentes élet felé. A kisgyermekkorától súlyos ekcémával küzdő nő a vegetáriánus étrend, és a natúr, bio összetételű kozmetikumok segítségével tudta legyőzni betegségét. Ebben a folyamatban édesanyja, dr. Forrai Márta orvos-természetgyógyász is szívvel-lélekkel támogatta.

Ugyanakkor a három diplomás mérnök-közgazdász hölgy csak gyerekei születése után ásta mélyebbre magát a natúrkozmetikumokkal kapcsolatos szakirodalmakba. Nem sokkal később, született meg a pécsi márka, a HappySkin.

happyskin2

A pécsi manufaktúra közel négy éve gyártja és forgalmazza a termékeket, kizárólag emberi erőforrást igénybe véve. Mai napig kézzel címkéznek az alkalmazottak, a gyártásban a homogenizátor (mely a zsír- és a vízbázis elkeveréséért felelős) és néhány töltőgép az, ami segítségükre van, de ezek is mind manuális gépek. Kamilla célja az, hogy minél kevesebb géppel dolgozzanak, és minél inkább az emberi kéz által jöjjenek létre vegyen részt a munkában szükség szerint a gépeket nem bevonni a munkába, kizárólag emberi erőforrást, illetve infrastruktúrát bővítve szeretnének terjeszkedni, hiszen ez is egy fontos szegmense az egészségtudatos életnek.

Ne higgyünk vakon az ígéreteknek!

Szeretjük a natúr, a bio és a tiszta összetételű kozmetikumokat – akár az ételeket –, de nehezen tudjuk beazonosítani, hogy pontosan milyen termékek is ezek. A megkülönböztetéshez ugyanis szükséges némi előképzettség, és kutatómunka. A szakember beavat, hogy a parabéneket, azaz a metilt vagy butilt tartalmazó termékeket messze kerülni kell, ám elmondása szerint az ígéretek sem mindig igazak.

– Egyre gyakrabban találkozom olyan termékekkel, melyeknek a címkéjén ott virít: parabénmentes, az összetevők között mégis ott van a káros anyag – így a tulajdonos.

Bio virágvizek Franciaországból, alapanyagok Németországból, levendula virágvíz a Pannonhalmi Apátság levendulaföldjeiről

Handmade DIY natural sugar body scrub with lavender and coconut oil

Minden alapanyaguk ellenőrzött helyről érkezik, hiszen a natúrkozmetikumok szíve a minőségi összetevő. Legyen havasigyopár-kivonat, vagy bio homoktövis olaj, Kamilla és az édesanyja azon dolgozik, hogy sok ember, ha csak egy arctisztító vagy szappan erejéig, de kipróbálhassa a vegyszermentes életet. Nem titok, hogy mindemellett a pécsi márka kicsi árréssel dolgozik, a végső cél ugyanis nem a meggazdagodás.

Lehet, hogy semmi bajunk nem lesz, de lehet, hogy visszafordíthatatlan károkat okozunk

Göcsei Kamilla beavat, hogy a különböző kőolajszármazékok és alumíniumsók felgyűlnek a szervezetünkben. Ez azt jelenti, hogy lehet, hogy egész életünkben semmi bajunk nem lesz a nem természetes összetevőket tartalmazó kozmetikumoktól, de lehet, hogy elváltozásokat okoznak. Egyre erősebben alátámasztott tudományos tény – meséli Kamilla – hogy a nem megfelelő dezodorok használata nagy szerepet játszik a melldaganat kialakulásában. Nem csak a nőknél, férfiaknál is.

Magyar Termék Nagydíj mint presztízs

Először 2015-ben lettek a pécsi márka termékei Magyar Termék Nagydíjasok, így kézenfekvő volt, hogy a pécsi csapat idén is pályáznak.

– A kozmetikumokat egy szakmai zsűri veszi górcső alá, az NFH laboratóriumában vizsgálják be, és az OÉTI ellenőrzi a termékekkel kapcsolatos engedélyeket. Vagyis ez egy komplex, átfogó átvilágítás, mely nem csak az alapanyagokat vizsgálja, de az üzletpolitikát és a filozófiát is – meséli a tulajdonos. Hozzáteszi, hogy olyan nagy a szórás a kozmetika iparban, hogy ha a márka megteheti, akkor érdemes „bizonyítani” a vásárlónak ezzel a rangos minősítéssel, hogy terméke igenis megéri az árát.

A HappySkin termékeit a Hegyvidék Bevásárlóközpontban, a Müller Drogériákban, vagy online webáruházukban szerezhetjük be.

1 hozzászólás

Comments are closed.