Masszázs: humbug vagy tényleg segít?

Masszázsra is bejuthatunk

Biztosan hallottunk már a különböző fajtájú masszázsokról, és arról, hogy mi mindent oldhatunk meg velük. A narancsbőrt, felhalmozódott zsírpárnákat, méreganyagokat és a problémás bőrt mind-mind kezelni lehet a különféle technikákkal. Utánajártunk, hogy a masszázs valóban segít-e, vagy csak humbug az egész?

hirdetés

Ahogy kutakodtunk az interneten, feltűnt, hogy a masszázstechnikák sora szinte végeláthatatlan, ezért próbáltuk leszűkíteni a kört a Pécsett is igénybe vehető szolgáltatásokra. Összeszedtük, milyen szépészeti és egészségügyi problémákra nyújthat megoldást és mivel kicsit kételkedtünk ezek hatékonyságában, kikértük dr. Forrai Márta pécsi főorvos, háziorvos és természetgyógyász véleményét is.

[box title=”Narancsbőr ellen” box_color=”#55c481″]

A fel nem használt cukor zsír formájában raktározódik testünkben, a zsírsejtek megduzzadnak, és kitüremkednek a bőrfelszín felé. Ezek a kis rücskök, amiket a fenekünkön és a combunkon látunk, alkotják a narancsbőrt. A makacs jelenség ellen az egyik leghatékonyabb módszer a nyirokmasszázs. A masszázs során, a nyirokkeringés aktiválásával beindul a szervezet öntisztító, méregtelenítő folyamata, és a méreganyagok kiürülnek a vesén, az emésztőrendszeren keresztül. Dr. Forrai Márta elmondja, hogy nem humbug a módszer, csupán nem szabad csak külsőleg kezelni a narancsbőrt, legalább ennyire fontos a helyes táplálkozás és a mozgás is, hiszen az izommunka indítja be elsősorban a nyirokmozgást.[/box]

Masszázs 2ű

[box title=”Fogyás érdekében” box_color=”#67cbac”]

A ma már nagyon divatos lávaköves masszázs az egyik leghatékonyabb masszázsfajta, hogy ha fogyni szeretnénk. Kapitányné Györgyi, a pécsi Elixír Stúdió ügyvezetője, természetgyógyász elmondja, hogy a lávakövek sokáig magukban tartják a meleget, így hatékonyan fellazítják a zsírszöveteket, ezáltal a masszázs során könnyebben ki tudnak ürülni szervezetünkből a véráramon keresztül. Szintén nagy divat, bár nem a masszázs típusai közé tartozik, de nagyon hatékony módszer, a Flabélos gép. Ez az alakformáló készülék vibráló mozgásával beindítja a központi idegrendszert, amely a testet izommunkára készteti, vagyis izomzatunk folyamatosan “ellen tart” a gépezet mozgásának. Ha hatékonyan szeretnénk fogyni, érdemes a masszázst kombinálni a gép használatával.

[/box] [box title=”Belső harmóniáért” box_color=”#52b5c6″]

Harmonizáló, relaxáló hatásúak az úgynevezett távol-keleti masszázsok. A fájó deréknak, hátnak vagy csípőnek is segítenek a keleti nyugtató kezelések, de ebbe a kategóriába sorolható szinte minden fajta masszázs – válogathatunk arc-, test-, fej-, talpmasszázs között, de a sor szinte végtelen. Ugyanúgy a testi-lelki harmónia helyreállításában segédkezik a lávaköves masszázs, mivel a kövek melegek, könnyen ellazítják az izmokat, ezzel együtt pedig az elmét is.

[/box]

Masszázs 3

[box title=”Méregtelenítésnek” box_color=”#397cb2″]

– A talp-reflexológia egy nagyon hatékony méregtelenítő eljárás – avat be Kapitányné Györgyi. Elmondja, hogy ha stimuláljuk a talpon keresztül a kiválasztó rendszereket, a méregtelenítési folyamatot könnyen beindíthatjuk. Ahhoz, hogy eljuttassuk a kiválasztó szervekhez a méreganyagokat, csupán annyit kell tennünk, hogy felkeresünk egy megbízható szakembert és a talp-reflexológiát választjuk.

További megoldás méregtelenítésre a mézmasszázs, a méz ugyanis vitamin, enzim és ásványianyag-tartalma miatt mélyen be tud jutni a bőrbe, a salakanyagokat pedig segít előhozni a bőr három rétegéből, így méregteleníti a szervezetet. A Bowen-technika szintén a méregtelenítés hatékony harcosa. A nyomó, majd gördítő mozdulatnak köszönhetően beindul a testben egy úgynevezett információ-áramlás az agy felé, amelyre úgy reagál a szervezet, hogy beindítja a méregtelenítést. Erről bővebben ITT olvashatunk. [/box] [box title=”A bőr természetes szépségének visszaállítása” box_color=”#4964c0″]

köpölyözés fantasztikus alakformáló módszer, de a bőrre nézve is gyógyító hatású. A pécsi természetgyógyász elmondja, hogy köpölyözés során úgynevezett köpölyharangokat húznak végig a testen, amelyek a vákuumos szívóhatásnak köszönhetően beszippantják a bőrt. Ennek köszönhetően felgyorsulnak a nyirokkeringési folyamatok és távoznak a méreganyagok a vérbe kerülve, a vesén keresztül. Hozzáteszi, hogy így a bőr kisimul, rugalmasabb lesz, sőt még a narancsbőr is csökken. A köpölyözés egyébként gyógyír az ödémás problémákra is.

[/box]
Masszázs 4
Az úgynevezett köpölyharangok

Dr Forrai Márta elmondja, hogy bár a masszázstechnikák rendkívül eredményesek tudnak lenni, nem szabad csak egy oldalról közelíteni a problémához. A masszázzsal ideiglenes eredményt tudunk csak elérni, viszont ha a jól megválasztott masszőr mellett figyelünk a megfelelő táplálkozásra és a folyamatos sportolásra, akkor a hatás akár végleges is lehet!

hirdetés