Mókuskölyök a Misinán

Gondozzunk állatokat!

Tedd a szívedre a kezed, és esküdj: ugye te is sikítottál már fel néhányszor így: Júúúj, de cuuukkiiii! Ha igen, akkor ez a te rovatod! Nézegess aranyos képeket a Misina Állatmenhely lakóiról, és olvadozz!

hirdetés

 

Sarlós fecske

Az apró madarat egy hete vitték be a menhelyre. Valószínűleg túl korán hagyta el a fészket, és még nem tudott elég ügyesen repülni a táplálékszerzéshez. A földön találtak rá, legyengülten. A Misinán most egy darabig etetik a madarat, hogy felerősödjön, és ha már elég ügyes lesz az önállósághoz, akkor a nemzeti park embere visszaengedi a természetbe.

A menhely dolgozói egyébként azt tanácsolják, vadállatok kölykeit akkor se fogdossuk meg, ha magára hagyottan találunk rájuk. A szülők előbb-utóbb visszamennek majd értük. A madarak esetében viszont egy kicsit más a helyzet. Amennyiben fiókát találunk a földön, akkor vagy keressük meg a fészkét, és ha megleljük, próbáljuk visszatenni oda. Illetve, ha nem találunk rá, akkor vigyük be a madarat a menhelyre, mert a ragadozók megtámadják a tehetetlen jószágot.

 

Mókus

A néhány hetes rágcsálót pécsiek találták meg egy fa tövében, valószínűleg kipottyant az odújából. Jelenleg törölközőbe csavarva hozzák-viszik, és csak egyetlen kolléga eteti, mert nem akarják, hogy mindenki megfogdossa a kis apróságot. Kecsketejjel itatják, és ha erőt gyűjtött, szeretnék visszaengedni a természetbe. Ám ez csak akkor történhet meg, ha már tud önállóan táplálkozni, és nem szokja meg túlzottan az emberi közelséget. Így várhatóan a következő néhány hónapban még a menhelyen lesz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ági alias Cápi

Az 1-2 éves agár lányt a Lőtéri dombokon találta a gyepmester. Az eb fajtája ellenére is nagyon le volt soványodva, de az utóbbi pár hónapban már magára szedett néhány kilót. Nagyon barátságos, játékos kutyus, viszont nagy a mozgásigénye, így kifejezetten kertes házba ajánlják, olyan családba, ahol sokat viszik sétálni, futkározni a szabadba.

Örökbe fogadható