Mozdítsd pozitív irányba a gondolataidat!

A legtöbb dolog fejben dől el, így ahhoz, hogy a hétköznapokat ne rémálomként vagy egy véget nem érő csataként éljük meg, fontos, hogy ne csak a tetteinkre, de a gondolkodásunkra is odafigyeljünk. Nem várhatjuk, hogy más oldja meg a problémáinkat, törjünk ki mi magunk a mókuskerékből!

Csak rajtunk múlik

Magunk és mások elvárásainak rabjai vagyunk, és legtöbbször a maximumot akarjuk nyújtani az élet minden területén.

– A legnagyobb problémát az jelenti, hogy azt gondoljuk, csak akkor vagyunk jók, akkor ismernek el és szeretnek minket, ha megfelelünk a velünk szemben támasztott követelményeknek– mondja Zsoldos Mariann kineziológus és életmód-tanácsadó. Mivel ez összetett és komoly kihívást jelent, a mindennapjainkat átszövi a stressz, a folyamatos idegeskedés. Aggaszt minket a munkahelyi teljesítményünk, a párkapcsolatunk és az anyagi biztonság megteremtése is. Egy egyeztetés a főnökkel, vita a férjünkkel és máris nyoma sincs a nyugalomnak.

mokuskerek, fáradtság, munka

Hogyan dolgozhatjuk fel a minket ért negatív hatásokat? Leginkább úgy, ha felismerjük, hogy ebben elsősorban magunkra hagyatkozhatunk.

– Minden új szokás kialakításához 21 nap szükséges. Gondoljunk csak bele, egy-egy problémát, félelmet gyerekkorunktól fogva bevéstünk már a winchesterünkbe. Az új hozzáállás, szemléletet kialakításához idő kell – emeli ki a szakember.

A coach eszközeivel a meghatározott stratégiát hetekig gyakorolni kell, hogy személyiségünk részévé váljon.

Bátran támaszkodjunk saját erősségeinkre!

Ha megfelelő önbizalommal rendelkezünk, és tudatában vagyunk értékeinknek, erősségeinknek, akkor ezeket ki tudjuk használni, hogy ellensúlyozzuk a gyengeségeinket. Mindegyikünk jó valamiben. Ám legtöbbünkből sokszor éppen a megfelelő önértékelés hiányzik. Nem kell ahhoz jós, hogy megismerjük a jövőnket, sok mindent elárul az eddigi életünk, amit teremtettünk magunknak. Lehet, hogy nem mi vagyunk a legkreatívabb emberek, elképzelhető, hogy pontos és precíz munkánkkal tűnünk ki a tömegből.

Azt mondják, az a legjobb, ha valakinek a munkája egyben a hobbija is, de sajnos elég kevés az olyan ember, aki ezt elmondhatja magáról. Hosszú távon akkor lehetünk igazán kiegyensúlyozottak, ha a feladatainkban örömünket leljük, ettől várhatjuk sikereinket is. Addig azonban az aktuális feladatainkban kell megtalálnunk a pozitív dolgokat. A mókuskereket is lehet irányítani, ha tudatában vagyunk a tennivalóknak.

boldogtalan, fáradt

Fejben kell átállni

Mókuskerék alatt nemcsak a mindennapi rutint lehet érteni, hanem azokat a gondolatmintákat, amelyek meghatározzák a reakcióinkat, a viselkedésünket, ami végül szokásunkká válik. Nem fogadod jól a kritikát? Képtelen vagy megbízni a párodban vagy egyszerűen csak azt érzed, hogy te sosem lehetsz elég jó egy előléptetéshez?

– A kineziológia eszközeivel vissza tudunk menni az adott félelem, probléma gyökeréig, felszínre hozzuk azt, majd a coachinggal a jövőt tervezzük meg a már kitesztelt új viselkedési minta tükrében– mondja Zsoldos Mariann.

Állítólag hét másodperc kell ahhoz, hogy eldöntsük: engedjük, hogy egy negatív gondolat eluralkodjon rajtunk, vagy hagyjuk, hogy elmenjen mellettünk, és ne vonódjunk bele. Számoljunk hétig. Ennyi. Ennyi idő alatt kell valami mást találni, amivel lekötjük az elménket.

hirdetés
Uránia Mozi