Véres sebek a pécsi nőkön!

Nemrég indult a Nekem is fáj kampány, amelynek  során vérnyomokat, kék-zöld foltokat és sebeket ábrázoló ideiglenes tetoválásokkal mutathatják meg a nem bántalmazott nők a már bántalmazottaknak, hogy támogatják őket, együtt éreznek, vagyis nekik is fáj! A mozgalom pár nap alatt nőtte ki magát országos méretűvé, és számos közszereplő, híresség és szervezet csatlakozott a megdöbbentő kampányhoz, a tagok között pedig már pécsiek is vannak!

hirdetés
Uránia Mozi

A Nekemisfáj.hu oldalon, amely a kampány népszerűsítését hivatott növelni, azzal a sokkoló adattal találkozunk, hogy Magyarországon minden ötödik nőt bántalmaznak verbálisan vagy fizikailag. A Nekemisfáj kampány célja, hogy a nők úgy fejezhetik ki együttérzésüket, hogy egy bizonyos lemosható tetoválást ragasztanak az arcukra, testükre, ezzel jelezve, hogy együtt éreznek az áldozatokkal. A TATZ Bruises tetoválás-sorozatban találunk karcolásokat, kék-zöld foltokat, amik a nők elleni erőszak legészrevehetőbb nyomai.

Nekem is fáj 1

Nem csak a tetkókról szól!

Persze nem csak a tetoválásokról szól a mozgalom. Ha csatlakozni szeretnénk, annyit kell tennünk, hogy a webshopban megvásároljuk a Bruises tetoválásokat, amelyben 4 darab ideiglenes dizájntetoválást találhatunk 5,5 euróért, a tetkó felvitele után pedig lefényképezzük magunkat. Készüljünk fel, mert a látvány igazán nem lesz szép, de az biztos, hogy hatásos. A fotót ezután #nekemisfaj kulcsszóval töltsük fel valamelyik közösségi oldalra, ezzel kifejezve csatlakozásunkat.

A kampány célja természetesen nem a fotóözön, hanem az adományozás, ami úgy zajlik, hogy a tetkócsomag teljes ára az Ökumenikus Segélyszervezet bántalmazott családokat védő menedékházához folyik be. A menedékházat persze átutalással is lehet támogatni, ám a legegyszerűbb módja az, ha megvásároljuk a csomagot. Vigyázzunk, mert csakis a TATZ Bruises csomag ára jut el az Ökumenikus Segélyszervezethez, ha másfajta foltokat vásárolunk, nem tudunk csatlakozni hivatalosan.

11011297_785575411538766_2486450718386154871_n

Egyre népszerűbb

Bár csak pár hete indult a kampány, már most számtalan követője, támogatója van. A csatlakozók között megtaláljuk Dukai Reginát, Csobot Adélt, Sarka Katát, Tóth Gabit, Metzker Viktóriát, de Pécsett is találunk számos támogatót, többet között a pécsi KTK hallgatóit (a PENegyerekeket), a Pécsről induló Nosalty Webszakácskönyv csapatát és a PTE Hallgatói Önkormányzat tagjait is. A PENegyerekek a következő szöveggel osztották meg sokkoló képeiket:

[quote]

Magyarországon minden 5. nőt bántalmaznak. Ez annak a 4 nőnek is ugyanúgy fáj, akik nem váltak erőszak áldozatává. A PENegyerekek és a PTE- KTK lányai is kimutatják együttérzésüket. Segítsünk és álljunk ki a félelemben élők védelmében, mert a NŐK bántalmazása mindenkinek fáj. A megvásárolt TATZ tetoválásokkal az Ökumenikus Segélyszervezet által működtetett titkos helyen lévő otthont támogattuk.[/quote]

Nekem is fáj 5

Habár a csatlakozott tagok egyike sem bántalmazott, az együttérzés mindenkiben nagyon erős a nők elleni erőszak terén. A fotók között böngészve még férfiakat is találtunk, annak ellenére, hogy a kampány a nőknek szól. Annyi biztos, hogy a nemrég indult mozgalom kapcsán több száz kép készült a #nekemisfaj hashtaggel.

A kampányról bővebben a hivatalos Facebook-oldalon tájékozódhatunk IDE kattintva, illetve a weboldalán, ITT!