Nagyon szuper pécsi gasztróoldalak

Ha nemrég tértél át az egészséges életmódra, vagy olvastad tegnapi cikkünket, és azóta nem bírsz magaddal, hogy végre vegetáriánus legyél, akkor ezeket a Facebook-oldalakat ajánljuk, hogy minél változatosabban és egészségesebben étkezhess!

hirdetés
Ehető Egészség

A Ferencesek utcájában található Ehető Egészség nevű boltocskában speciális ételalapanyagokat találunk ételallergiásoknak (glutén- és laktózérzékenyek), paleo életmódot követőknek és a diétázóknak.

szőlő, reggeli, konyha, recept, gasztronómia, főz

Ám Facebook-oldaluk még ennél is színesebb, hiszen lépten-nyomon találkozhatunk rendkívül izgalmas receptekkel, ingyenes dietetikai előadásokkal és egyéb hasznos információval. Diétás fánk kókuszolajban? Vagy szénhidrátszegény, paleo eperhabos rolók? Az Ehető Egészség Facebook-oldalával nem maradsz recept és jó tanács nélkül.

Mikes Márk Sommelier-HobbiChef

Mikes Márk pécsi gasztroblogger célja elsősorban, hogy a minőségi gasztronómiát követői, akár otthoni körülmények között is képesek legyenek megteremteni, ötletes receptekkel és egy kis rutinnal. Bár Márk Facebook-oldala elsősorban nem a „mindenmentes” étrendet propagálják, receptjei között találunk nagyon hangzatos, egészséges fajtákat is. A pécsi gasztroblogger másik specialitása a bor, így ha megszomjaztunk a nagy főzésben, a boros ajánlásokat is érdemes elolvasnunk.

15844112_378602302492596_903795571446479857_o
Forrás: Mikes Márk Facebook oldala
Receptlesők

A konyhai alapanyagokat, zöldségeket és gyümölcsöket a lehető legszemléletesebben bemutató Facebook-oldal az egyik kedvencünk. Találunk itt hasznos információkat, és rövid videókat gyors és egyszerű receptekkel. Az oldalon cukor- és gluténmentes finomságokkal is találkozhatunk.

Vági Zsolt dietetikus, életmód-tanácsadó

Zsolt a Pécsi Tudományegyetemen és a Semmelweis Egyetemen végzett dietetikusként, majd okleveles táplálkozástudományi szakemberként egészen 15 éves korától foglalkozik az egészséges táplálkozással.

Gyerekkori tapasztalatai vezettek oda, hogy szakmaként és hivatásként kezdjek el foglalkozni a táplálkozástudománnyal és az ettől elválaszthatatlan egészséges életmóddal. Mindezt azért, hogy olyan útkeresőknek – a középpontjukból kibillent embereknek – adjak tanácsot, amilyen én magam is voltam.

Zsolt Facebook-oldalán nem csupán receptekről, hanem a táplálkozástudománnyal kapcsolatos igazságokról, tévhitekről, és egyéb információról is olvashatunk. Igazán megéri követni őt.