Nem kell mindenről lemondani! Ötletek életmódváltáshoz

Mindenhonnan áradnak az információk felénk, tájékoztatva minket, hogy milyen káros szokást kellene elhagynunk. Persze az erre tett kísérletek gyakran fulladnak kudarcba, hiszen a rossz szokások élvezettel is járnak, így azokról nem könnyű lemondani. Adunk néhány tippet, ami az új, egészségesebb szokások beépítését hangsúlyozza a károsak elhagyása helyett.

hirdetés

Nem kell lemondanod a kávéról, de igyál több citromos vizet!

A kávézás egy szenvedély. Azok, akik élvezettel hódolnak a koffeines ital fogyasztásának, nagy küzdelem lenne leszokni róla. Akik erre nem is szeretnének kísérletet tenni, érdemes beiktatniuk a kávézások közé minél több citromos víz fogyasztását. Ez egyrészt ellensúlyozza a kávé vízhajtó hatását, másrészt a szervezet hálás lesz a C-vitaminban gazdag citrom jótékony hatásaiért.

citrom

Ne hagyd el a kenyeret, de egyél sokkal több zöldséget!

Érdemes kipróbálni, hogy a kenyér teljes elhagyása helyett csak kisebb mennyiségben fogyasztjuk, miközben növeljük a megszokott zöldség adagunkat. A nyers formában történő csemegézés mellett salátákat, vagy turmixokat is készíthetünk. Abban biztosak lehetünk, hogy a testünk gyorsan fog reagálni az egészséges változásokra.

Intenzív reggeli edzés helyett vess be néhány erősítő pózt!

Nem mindenki képes aktívan megélni a reggeleket. Azok, akik inkább a délutáni, vagy esti edzésekben hisznek, de szeretnék átmozgatni magukat ébredés után, ajánlott olyan mozgásformát keresni, ami csupán néhány erősítő gyakorlatból áll. Ezeket rutinná téve számos pozitív változást tapasztalhatunk majd magunkon és a napjainkon is.

jóga

Ne mondj le az alkoholról, de tanulj meditációs légzéstechnikát!

A feszített napok után egy pohár bor elkortyolása jól esik a fáradt szervezetnek és a kimerült elmének is. Érdemes azonban ezt a rituálét kiegészíteni, vagy helyettesíteni egyes alkalmakkor meditációs légzéstechnikák bevetésével. A speciális lassú légvételekkel képesek leszünk lecsendesíteni a zakatoló elmét és felfrissíteni a fáradt testet.