Online románc: csak óvatosan a pasikkal

Párosan szép az élet. Erre előbb vagy utóbb mindannyian rájövünk. A sors azonban csak ritkán annyira kegyes, hogy a szomszédba költözteti életünk szerelmét, épp ezért számos sikertelen próbálkozásba telhet, mire rálelünk az igazira. 

Olykor-olykor akár az internetes társkeresők is szóba jöhetnek, ha végképp nincs jobb ötletünk. A cyber szerelem azonban számos buktatót rejt. Épp ezért ellátogattam egy pécsi társközvetítőhöz, hogy megtudjam, mire érdemes figyelni, ha az interneten keressük a nagy Őt.

 Valótlan adatok

Talán azt már nem is kell ecsetelni, mennyire fontos, hogy valós adatokkal regisztráljunk az online társkeresőkre. A korunkon, a súlyunkon és a végzettségünkön kívül a fényképünket sem érdemes meghamisítani – mondja a szakember. Sokan mégis így tesznek. A rengeteg figyelmeztetés ellenére felnőtt, intelligens nők képesek címlaplányt retusálni magukból, esetleg több évvel fiatalabb önarcképüket töltik fel az oldalra.

Még ennél is rosszabb, amikor valaki a bemutatkozó szövegében hosszasan ecseteli kiemelkedően jó anyagi helyzetét. Az ilyen információkat inkább tartsuk magunkban, ezzel ugyanis szinte szabad utat engedünk a hozományvadász férfiaknak.

 

Arcátlan játék

A szakember szerint intő jel lehet, ha valaki nem tölt fel magáról profilképet.  Ilyenkor mindig tegyük fel a kérdést, az illető vajon miért nem akarja, hogy lássuk az arcát?

A nőkre jellemző nagy hiba az is, amikor hónapokon keresztül leveleznek egy fantommal, és várják a csodát. Szerelmesek lesznek egy adatlapba, és hosszú órákon át beszélgetnek olyan férfival, akit még sohasem láttak. Ne menjünk bele ebbe a játékba – szól a figyelmeztetés. Egy-két levél után javasoljuk a randit, és ha az illető állandón kifogásokat keres, ne fecséreljük rá tovább az időnket.

 

Ne menjünk szobára!

Az, hogy valakivel váltottunk néhány romantikus levelet, még nem jelenti azt, hogy biztonságban vagyunk mellette. Szóval, csak óvatosan. Ne menjünk fel a lakására, de még az autójába se szálljunk be. Legjobb, ha az első randit egy nyilvános és semleges helyre szervezzük.

 

Várjuk ki a végét!

Sok nő nem veszi észre a csiszolatlan gyémántokat – mondja a szakember. Attól például, hogy a pasi helyesírási hibákat ejt a levelekben, még nem biztos, hogy műveletlen.

Az elsőre ápolatlannak tűnő randipartnert sem kell mindjárt leírni. A koszos körmök, a sáros cipő vagy az alkoholszag miatt még nem kell egyből sarkon fordulni. Érdemes megvárni néhány randit, és utána dönteni. Lehet ugyanis, hogy a férfi évekig egyedül élt, és kicsit elhanyagolta a külsejét. Így elképzelhető, hogy némi segítséggel helyrehozható a probléma. Egy pici alkoholszag pedig nem jelenti feltétlenül azt, hogy a pasinak gondjai vannak az itallal, lehet, hogy csak idegességében dobott be egy kis szíverősítőt.

Huzamosabb ideig azért ne tűrjük az ilyen viselkedést, tegyük szóvá, vagy lépjünk le, ha nem változik a helyzet.

 

[frame]Ha komolyan gondoljuk

A szakember egyébként azt tanácsolja, ha valóban hosszú távra keresünk partnert, térjünk be egy társkereső irodába. Az ilyen helyeken ugyanis számtalan szolgáltatás közül választhatunk. Ha akarjuk, és persze megfizetjük, szinte minden csalódástól megkímélhetjük magunkat. A pécsi iroda vezetője pedig egyből tudja, ki kihez illene. Egyórás beszélgetésünk után már számomra is talált volna megfelelő lovagot az adatbázisban.[/frame]

hirdetés

Hirdetés

1 hozzászólás

  1. Én is a neten ismertem meg a párom. Három éve boldogan élünk és van egy gyönyörű gyerekünk.

Comments are closed.