Pécsi nők figyelem: férfi lesz a pasikból!

Villanyszerelés, barkácsolás, gombászás, bicikli-szerelés – olyan dolgok, amiket ma már a legtöbb családban nem közösen végeznek a fiúk és férfiak. A Férfiak Klubja elnevezésű közösség célja többek között az, hogy ez megváltozzon. Újra presztízst szeretnének adni az erősebbik nem értékeinek, mindezt 21. századi módon, alkalmazkodva a mai társadalmi elvárásokhoz. Indulnak az Apa-Fia Körök Pécsen is! 

hirdetés

Férfiak Klubja – ez valami vicc? 

Nem, közel sem. Furcsán hangozhat, de úgy tűnik ilyesmire igenis szükség van. Ezt igazolja a több mint 90 ezer kedvelés, és a Férfiak Klubjának Facebook oldalán megjelenő komoly témák napi 100-200.000-es olvasottsága, illetve ezt gondolja Bedő Imre alapító is.

– Évek óta látom, hogy a férfi értékek képviselete igencsak hanyatlóban van. Emellett észrevettem azt is, hogy a nők nagyon sokszor teszik fel a kérdést: “hol vannak a férfiak?” Ráadásul általában ezt a problémát olyan nők feszegetik, akiknek igenis szükségük van a férfiakra.

férfi, supeman

A Férfiak Klubja ugyanakkor nem egy hímsoviniszta közösség – teszi hozzá az alapító. Férfi értékek tekintetében nem nagyapáink korát sírják vissza, 21. századi megoldást keresnek, alkalmazkodva a megváltozott társadalmi viszonyokhoz. Konkrét értékként a felelősségvállalásra, a tartásnak a mibenlétére, a döntésképességre és a cselekvőképességre helyezik a hangsúlyt. Ma ugyanis sokkal inkább a filozófia, „a mit miért nem lehet” vette át a helyét a konkrét cselekvésnek – így Bedő Imre.

Pécsen is indulnak Apa-Fia Körök

Mivel az erősebbik nem képviselői kevésbé képesek az önfejlesztés nőies, körbeülős, megnyílósan beszélgetős módjára, a Férfiak Klubja olyan platformot kezdett el építeni, ahol ezt férfiasan tehetik, a maguk ritmusában.Többek között ezért kezdték el szervezni mindenhol a helyi Apa-Fia Köröket.

– A férfiaknak is igényük van arra, hogy tanuljanak egymástól, megértsék, hogy mindenki ugyanazokkal a problémákkal küszködik, hogy átsegítsék egymást ezeken. Hogy akár versengés, együttműködő csapatmunka vagy egymás példája által gyarapodhassanak, hogy több generáció együtt tevékenykedjen, és közben beszélgessen, mutasson magából valamit – hangsúlyozza az alapító.

férfi, apa, fiú

Az önszerveződő körhöz az apákkal és a nagypapákkal együtt csatlakoznak a fiúgyermekek is, sőt, akár a csemeték osztálytársai, barátai, ha van kedvük. A tervezett programok között szerepelhetnek például villany-, vízszerelési alapok, házi barkácsolási alapok, eszköz- és szerszámismeret, bicikli-szerelés,alkalmanként kirándulás, gombászás, biciklitúra, teljesítmény- és kaland-túrák. Minden csak azon múlik, hogy az adott körhöz csatlakozott 15-20 férfi és csemetéik mivel szeretnének foglalatoskodni.

Az Apa-Fia Körök országszerte mostanában kezdtek el szerveződni, de Monoron például már harmadik alkalommal gyűltek össze a fiúk és a férfiak, sőt, már nem csak egy, hanem több közösség is szerveződött a városban.

Az első megbeszélés Pécsen március 20-án (pénteken), 19 órától lesz a Trafikban. Bővebb információ IDE kattintva!