PécsMa Presszó: A lejtő tetején

Alkohol, cigaretta, kábítószer: kié a nagyobb felelősség? Mi a különbség a klasszikus- és a dizájnerdrogok között? Tényleg megoldás lehet-e a legalizálás? Mi a veszélyesebb: a kémiai vagy a viselkedéses függőség? Hol a lejtő teteje, és mikor lehet tudni, hogy már elindultunk lefelé? Minderre választ kaphatunk március 11-én, szerdán 18 órakor a Nappaliban!

hirdetés

Idén folytatjuk havonta megrendezésre kerülő PécsMa Presszó kerekasztal-beszélgetéseinket, első témaként pedig a fiatalkori alkohol-, cigaretta- és kábítószer -fogyasztást választottuk. Hogy miért? Mert a veszélyes szerek egyre elterjedtebbek a 14-18 évesek körében.

10425468_1110756522283563_1830512505363365718_n

Az első pohár alkohol, az első szál cigaretta és az első drog kipróbálása komoly téma. Valamelyik diák csak az alkoholt próbálja ki, valaki viszont nem áll meg itt. Nagy kérdés viszont az, hogy amikor a fiatal gimnazista ott áll a döntés küszöbén, vajon merre indul el? Kerekasztal-beszélgetésünkön a döntéshelyzetekről, előzményekről, következményekről és a poklok pokláról is beszélgetni fogunk.

Vendégeink: Szemelyácz János pécsi addiktológus, az INDIT Közalapítvány kuratóriumának elnöke, Bélley Csaba felépülőben levő drogfüggő, és Fodor Bálint középiskolai tanár és ifjúságsegítő kapcsolattartó.

Facebook-eseményünkhöz IDE kattintva csatlakozhat!