Próbáld ki az év legmenőbb sportjait!

Az ötletvonaton nincsen fék, a sportok terén is folyamatosan újabb és újabb mozgásformák ütik fel a fejüket. Ha már unod az ősinek számító futást, biciklizést vagy jógát, próbáld ki összeállításunk négy pontját!

hirdetés

Piloxing

A pilates, boxing és tánc hármasát magába foglaló mozgásforma elsőre is üt. A leírás szerint a sportág a legújabb tudományos elvek alapján megalkotott non-stop intervall edzés, ami során maximális kalóriadeficitet érhet el a vendég. Az egyedi mozgáskombinációnak köszönhetően az ígéretek szerint hiper gyorsan érhetünk el eredményt. A robbanékony bokszra, kecses pilatesre és a dinamikus táncra épülő sport az egyik kedvencünk lett rögtön. A mezítláb végzett mozgásforma az edzők szerint kőkeménnyé varázsol, és kifejezetten nőknek lett kitalálva.

Hol próbálhatod ki? Life1 (Bajcsy-Zsilinszky út 2/1), Candado Tánciskola (Forrás Üzletház 3. emelet, Bajcsy Zsillinszky u 9.)


Hot iron

A Hot Iron tulajdonképpen egy súlyzórudas, csoportos edzés. Szórakoztató, és a szakemberek szerint tudományos alapokon nyugvó zsírégető, alakformáló edzésmódszer. Az edzések során csoportosan és zenére mozognak az érdeklődők, de mindenki a saját edzettségének megfelelő súlyokat használ. Az Iron Cross eggyel magasabbra teszi a lécet, az oktatók szerint a legerősebb edzésrendszer az alakváltozás és a teljesítménynövelés területén. Egy-egy óra során erő-állóképességünket edzhetjük csoportosan, így nem kell a konditerem magányába süllyednünk, hisz a csapat és az edző tesz róla, hogy jó hangulatban teljen a gyúrás.

Hol próbálhatod ki? Mecsek Fitness (Ybl Miklós 10. 4. emelet.), Balance Fitness (Szőlő u. 48.), Fitnexx (Jászai Mari u. 2-4.), Life1 (Bajcsy-Zsilinszky út 2/1)

hotiron


Streetworkout

A streetworkout, vagyis utcai gyúrás egy saját testsúlyos edzésre épülő látványsport. Úgy kell elképzelni, mint a tornát, de ez nem egy zárt mozgásrendszerben működik, hanem eszközhöz kötött mozgásforma: alapkellékei a nyújtó és a párhuzamos korlát. Szerepelhet benne akrobatika is, de alapvetően húzódzkodásból, tolózkodásból, fekvőtámaszból, függeszkedve lábemelésből és guggolásból áll. A street wourkout egyébként átvesz mozdulatokat a parkourból és a breakdance-ből is. Ha az ember jól csinálja, akkor tökéletes izomfejlesztő, állóképesség növelő és fogyást elősegítő mozgásforma. A streetworkout ikonikus pécsi alakjával, Tamási Patrikkal nemrég interjúztunk, ezt ide kattintva olvashatod el.

Hol próbálhatod ki? Cross Factory (Megyeri út 4.), a Pécsi Tudományegyetem Campus kredit tárgyai között felvehető kurzus


Cross Box

A Tae Bo, Tae Kwon Do, Muay Thay, Kick Box, Box, Fight Do, Combat elemeit mind magába szippantó mozgásforma, tulajdonképpen egy zenére történő harc. Az alapütésekből és rúgásokból álló gyakorlatokat csoportosan végzik a sportolók az edzőt követve, erősítő, és nyújtó gyakorlatokkal kiegészítve. A harcművészetekhez híven, ez a mozgásforma is kíméletlenül erősíti a derekat, a csípőt, a farizmot, a combot, a vádlit és a törzs izmait.

Hol próbálhatod ki? Fitnexx (Jászai Mari u. 2-4.)

black-and-white-sport-fight-boxer