Most profi színész lehet belőled!

Pécsett olyan rendhagyó kurzus indul, amire még alig volt példa a város történetében. Az Apolló Kulturális Egyesület és az Eck Imre Művészeti Iskola gimnazistáknak hirdeti meg az egyedülálló képzést, amelynek keretein belül a fiatalok az éneklés és a színpadi szereplés legmélyebb bugyraiba tekinthetnek be. Indul a Musical Stúdió!

hirdetés

A pécsi kurzust kifejezetten 14-18 éveseknek hirdették meg, ahol a profi éneklést és a színpadi szereplést lehet majd elsajátítani. A csapathoz bárki csatlakozhat, feltéve, ha átmegy az első és legfontosabb rostán, a meghallgatáson. A tagokat Bukszár Márta, a Pécsi Nemzeti Színház énekművésze, Spanicsek Valentina, tánctanár, Tillai Tímea énekművész-tanár, Tóth Zoltán és Komlóczi Zoltán drámatanár fogja kiválogatni a lelkes jelentkezők közül június 3-án. A pontos időpontért és a jelentkezésért kattints IDE!

Opera kurzus 2

– Az itt tanuló diákjaink közül sokan jelezték, hogy szeretnének a musical műfajában gondolkodni, ebben dolgozni. Másrészt pedig a Pécsi Kulturális Központban korábban működött hasonló Musical Stúdió, ám ez már évek óta megszűnt – mondja Tóth Zoltán drámatanár. Hozzáteszi, hogy a városban ez lesz az egyedüli olyan kurzus, amely a képzés mellett előadásokat is létrehoz.

A képzésen belül lesz lehetőség színpadi tánc, kreatív mozgás, színházi tréning és magánének elsajátítására is.

– Nálam a klasszikus hangképzést lehet majd elsajátítani, amely mindennek az alapja, de megtanulunk konkrét dalokat, amelyeket egy idő után szituációba is helyezünk – közölte Bukszár Márta. Továbbá nagyon fontos eleme még ennek a kurzusnak az egymásra való figyelés, a színpadi jelenlét, a magabiztosság, a testtudatosság elsajátítása. Az igény egyébként igen nagy Pécsett az ilyen fajta képzésre – teszi hozzá az énekművész.

Ki jelentkezhet?

Bárki, aki 14 és 18 éves kor közötti. Ám aki fiatalabb, azok sem esnek el a lehetőségtől, ők ugyanis egy előkészítő kurzuson vehetnek részt, de nincsenek teljesen kizárva a 18 éven felüliek sem, ha valaki affinitást érez magába, akkor maximum 21 éves korig ők is jelentkezhetnek. A képzés heti két óra magánénekből, két óra mozgásból és két óra színpadi játékból tevődik össze, amely összesen heti hat óra – mindez pedig potom összegért.

Opera kurzus 1

A válogatott csapat célja az lesz, hogy az év végi vizsga után egy színházi produkciót hozzanak létre, amelyet természetesen megtekinthet majd bárki. Az elsajátított tudás mellett a művészek nem árulnak zsákbamacskát azzal sem, hogy ez a képzés dobbantó lehet későbbi színművészeti tanulmányokhoz, esetleg a pécsi, vagy országos színházakba való felvételhez.

[note note_color=”#ff8580″]

A meghallgatás időpontja: 2015. június 3. és 9., mindkét napon 15 órakor, helyszíne 7633 Pécs, Dr. Veress Endre u. 6. – Pécsi Kulturális Központ, Bécsy Tamás Kamaraterme (régi Szivárvány Gyermekház). A jelentkezéshez mindenképpen küldj előre egy e-mailt névvel, életkorral és egy rövid bemutatkozással az apollozene@gmail.com-ra![/note]