Pumpálj a melóban!

Mindenki tudja, hogy a rendszeres sport rendkívül fontos az egészségmegőrzésben, mégsem mindenki látogat el egy fitneszterembe vagy a futópályára. Ez persze nem jó így, egy izzasztó edzést ugyanis semmi nem tud helyettesíteni, főként nem az irodában, az asztal alatt végzett gyakorlatok. Ugyanakkor ártani biztosan nem fog, ha a munkaidő alatt időnként átmozgatjuk izmainkat. Összeszedtünk néhány olyan izomerősítő gyakorlatot, amivel akár munka közben, izzadtságszag nélkül gyakorolhatunk és anélkül, hogy mindenki tekintete ránk szegeződne!

hirdetés

1. Lift helyett lépcsők

Ha van a munkahelyeden lift, felejtsd el! Ha pedig le kell szaladnia valakinek a lépcsőn, vállalkozz önként, hogy megteszed az utat, a legősibb láberősítő gyakorlat ugyanis a lépcsőzés. Csak semmi kapkodás, lépkedj minél lassabban, nehogy leverjen a víz, és végezd el minél többször a távot! Azért ne te légy az irodai lóti-futi, a kávéját és az ebédjét mindenki intézze maga!

2. Támaszd a falat

Ha érik egy kis szünet a sok számítógépes munka között, ne ülj le a megszokott helyedre olvasgatni, hanem inkább támaszd neki a hátad a falnak úgy, hogy a combod párhuzamos legyen a talajjal. Tartsd meg ezt a pozíciót körülbelül egy percig, az épp elég lesz! Ha ezt a gyakorlatot elvégzed néhányszor, máris tettél valamit az izmaidért.

Wall sit

3. Emelkedj lábujjhegyre

Akár addig, amíg kávét főzöl, vagy addig amíg lefénymásolod a kért oldalakat, egy egyszerű gyakorlat segítségével erősítheted a vádlid és a combjaid, majdnem észrevehetetlenül. Annyit kell tenned, hogy lassan lábujjhegyre emelkedsz, megtartod pár másodpercig, majd leereszted a tested. Elég kemény gyakorlat tud lenni, ha az ember lánya megcsinálja ezt 10-20-szor egy alkalommal. Van még időd? Jöhet még egy sorozattal!

4. Csinálj lábemelést

Ezt a gyakorlatot akár ülve is elvégezhetjük, miközben gépelünk vagy a fontos telefonokat fogadjuk. Ülő pozícióban próbáljuk kiegyenesíteni a lábainkat – ha van erre hely kapacitás – és tartsuk egyenesen 5-10 másodpercig, megfeszítve. Biztosan senkit nem zavar, senki sem fogja látni, és sokat teszünk a lábizmaink karbantartásáért.

Lábnyújtás

5. Kerek az a popsi?

Egyszerű, mégis csodákat művel ez az erősítő gyakorlat. Ülve, állva, de gyakorlatilag bármilyen pozícióban el tudjuk végezni, a lényeg, hogy feszítsük meg, majd ernyesszük el a farizmaink. Ne túl gyorsan, tartsuk feszesen 1-2 másodpercig, és ismételjük 10 alkalommal. Ha jól csináljuk még izomlázat is előidézhetünk, egy csepp izzadtság nélkül.

6. Nyújtsd a karod

Átfogó karizom-erősítő gyakorlat a következő. A plank ideológiájához híven ez is a végtagok, és egy pozíció kitartásával erősít. Nyújtsuk a karjainkat előre, és próbáljuk megtartani 2 percig. Ha a feladat könnyűnek tűnik, álljunk lovagló állásba, de a puding próbája az evés! Így a combizmaink és a karizmaink is jól megdolgoznak.

Meditating in the morning

7. Állás helyett guggolás

Ha sokat állsz a munkában, akkor érdemes kicsit megfűszerezni a monoton testtartást. Zárd össze a lábaid, és guggolj le odáig, mintha egy székre ülnél. Mehet vissza. Ezt végezzünk el 10-15-ször, vagy annyiszor, ahányszor jól esik.

[box title=”+1 tipp” box_color=”#e6b1fb”]

Ha munka közben fáj a hátad a kényelmetlen szék vagy a helytelen testtartás miatt, korábban már összeszedtük azokat a gyakorlatokat, amik életmentőek lehetnek ezekben a helyzetekben. IDE kattintva olvashatod el.  [/box]