Ragadj ecsetet és éld át az alkotás örömét!

Mindig is arra vágytál, hogy ecsetet ragadhass és a természet ölelésében, madárcsicsergést hallgatva festhess? Tavasztól egészen őszig minden pénteken Szabadtéri Alkotóműhely várja a kreatív hajlamú, képzőművészetek iránt fogékony embereket. A programot Erős Beáta, festő terapeuta és festőművész tartja az Auguszt Ház mediterrán hangulatú, gyönyörű kertjében.

hirdetés

A festés remek módja az önkifejezésnek. Erdős Beáta, a program létrehozója úgy gondolja, mindenki képes jó képet festeni, mivel annak értékét nem a technikai tudás fogja hordozni. Ennek szellemében indította a Szabadtéri Alkotóműhelyt tavasszal.

festőkör_1

A kétórás kreatív időtöltéshez a helyszínt a minden szempontból megfelelő Auguszt Ház mediterrán hangulatú kertje adja. A résztvevők a naplemente nyújtotta harmóniában, madárcsicsergés és harangszó kíséretében alkothatnak. A festés során különböző képzőművészeti technikákkal és minőségi anyagokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Aggodalomra azonban nincs oka azoknak sem, akik az általános iskola óta nem fogtak ecsetet a kezükben.

– A festés előképzettséget nem igényel, bátran ajánlom a kreatív művészet kedvelőknek is. Ez a módszer olyan megértéseket tud hozni, melyek a verbális és nonverbális eszközökön is túlmutatnak – tette hozzá a program vezetője.

festőkör_2

A péntek esti alkotásba tehát bárki bekapcsolódhat, a festés végére pedig saját képe mellett hasznos, új tapasztalatokkal gazdagodva távozhat.

A program valójában önkioldó, intuíciót fejlesztő gyakorlatok összessége, ami több alkalmat foglal magában. A szabad asszociációs gyakorlatokra épített tematika a csoporthoz igazodik és így tárja fel az alkotás mélyebb rétegeit, ami többek között magában foglalja az ismerkedést és alkotást olaj pasztellel, grafit rúddal, kínai tussal, akrill festékkel, selyemfestés technikájával.

A festő terapeuta fontosnak tartja még kiemelni, hogy saját kreativitásunk megélése és magabiztos használata az életünk más területeit is kedvezően befolyásolja. A program remek lehetőség arra, hogy az alkotó kedvét, kreativitását mindenki megélhesse, és saját hasznára fordítsa.

Hirdetés