Sérüléseink üzennek nekünk

Balszerencsék sorozata történik velünk? Folyamatosan fáj valamink és egyszerűen nem találjuk rá a magyarázatot? Egyesek szerint semmi sem történik véletlenül, csupán a dolgok mélyére kell néznünk, hogy meglássuk – talán nem a helyes úton járunk.

hirdetés

Egyre többen hisznek abban, hogy a fájdalmak, balesetek és a sérülések nem történnek velünk véletlenül. A testünk, az elménk vagy akár a környezetünk üzenni akar, hogy amerre haladunk, az lehet, hogy nem a helyes út. Az orvosi kezelések helyett néha a befelé tekintés, önmagunk megértése és figyelme célravezetőbb. Bátor-Hős Katalin, pécsi pszichoszomatikus hipnoterapeuta és életébresztő segítségével összefoglaltuk ezeknek a “jeleknek” az értelmezéseit.

Mi az a véletlen?

A szakember elmondja, hogy szerinte nincsenek véletlenek.

– Csupán számunkra tűnhet úgy, hogy valamilyen esemény nem úgy történik, ahogy mi elképzeltük. A jelenben csak egy variáció van, az pedig megkerülhetetlen, ilyen módon pedig nincsenek véletlenek – mondja.

Crossroad in lavender meadow

Sok ember nincs tisztában azzal, hogy élete útvesztőiben merre kellene haladnia. Bátor-Hős Katalin szerint ez azért van, mert a lélek mutatná a helyes irányt, amerre mennünk kellene, azonban az elme racionálisan gondolkodik, és felülírja azt. Az ész jóra vagy rosszra bontja a dolgokat. Ezek a „fekete-fehér” kategóriák szülik a félelmeket, bűntudatot és a frusztrációkat, mert az emberek néha úgy értelmezik, hogy valamit rosszul cselekedtek, pedig a lélek szerint nincs rossz út.

Értelmezzük a jeleket!

Az élet sodorhat elénk jeleket, terelhet és megmutathatja az utat, ezt nekünk csak észre kell vennünk. A pszichoszomatikus hipnoterapeuta elmondja, hogy mögé kell néznünk a szerencsétlen helyzeteknek és baleseteknek, ugyanis ezek mind valamilyen üzenetet hordoznak magukban. Ezeket természetesen meg kell tanulni észrevenni és értelmezni, csupán annyit kell tennünk, hogy erősen befelé figyelünk és hallgatnunk az érzelmeinkre. A szakember azért óva int a túlzásoktól, nem szabad kizárólag a jeleket várni és figyelni, valamint minden apróságnak nagy jelentőséget tulajdonítani.

Hogyan figyeljük?

[note note_color=”#f8d16d”]A szituáció mindig logikussá teszi a helyzetet, de azt is figyelnünk kell, hogy kivel vagyunk, hova tartunk vagy milyen körülmények között történik velünk a szerencsétlenség. A jelek sosem önmagukban értelmezhetők, mindig kontextusukban kell vizsgálnunk ezeket – így a szakember.[/note]

Helyes út

[box title=”Jelentések” box_color=”#e88240″] Oldalaink: Bátor-Hős Katalin elmondja, hogy a testünk bal oldala a női, a jobb pedig a férfi tulajdonságainkat szimbolizálja. Ezt, ha valamilyen szerencsétlenség történik velünk, mindig vizsgáljuk meg. Ha folyamatosan az egyik oldalunkkal van baj, akkor ennek is érdemes utánajártunk.

Térd: A térd leginkább az alázatot jelenti, ám természetesen ezt is mindig kontextusában kell vizsgálnunk. Jelentheti, hogy valaki vagy valami „térdre kényszerít” minket vagy nem adunk/kapunk elég tiszteletet.

Hát: A hát a tartás és az önbizalom szimbóluma, ha a gerincünkkel vannak problémáink, jelentheti, hogy nem bír el elég terhet a testünk, baj lehet a “tartásunkkal”, ezért az élet minket fekvésre kényszerít, ezzel együtt gondolkodásra. Ekkor felmerülhet a kérdés, hogy vajon azt tesszük-e, amit kellene – így a szakember.

Boka, csukló: A boka és a csukló is az irányváltoztatással függ össze, ha ezekkel a testrészeinkkel van gondunk, akkor gyanakodhatunk arra, hogy esetleg rossz irányba „visz a lábunk”, vagy nem eléggé vagyunk rugalmasak valamilyen területen – hiszen a boka és a csukló rugalmas testrészek, mozogniuk kell. Ha eltörik, fáj vagy szerencsétlenség éri, legyünk rugalmasabbak.

Fej: A fej egy rendkívül komplex részünk, ugyanis rajta található a legtöbb érzékszervünk. Nem mindegy, hogy a szemünkkel, a fülünkkel, szánkkal vagy az elménkkel van baj. Ezek egyenként teljesen mást jelenthetnek, ám mind összefüggenek az érzékeléssel, vagyis szerencsétlenség vagy fájdalom esetén lehet, hogy valamit nem veszünk észre, nem hallunk vagy nem értünk meg. Ezek a szerveink jeleznek, hogy inkább nézzünk befelé – mondja Bátor-Hős Katalin terapeuta.

Váll: A váll a tűrőképességünk szimbóluma általában, a közmondás is utal erre: „nagy terhet cipel a vállán”. A balesetek és a fájdalom is arra engednek következtetni, hogy túl sok a teher, nem bírjuk el feladatainkat. Ilyenkor változtassunk a tempón vagy az irányon – teszi hozzá a szakember.[/box]