Számolj le a kifogásokkal!

Érthető, hogy a hűvös reggeleken nincs kedved álmosan a terem felé venni az irányt, és utána egész nap cipelni a sporttáskád. A délutánok során is inkább sütiznél a barátokkal, vagy feltett lábbal olvasnál. Ha pedig ezekre eleve nincs időd, könnyen el tudod hitetni magaddal, hogy az edzéseket sem tudod beiktatni a sűrű ütemtervbe. A jó hír az, hogy kifogások helyett lehetőséged is lesz, ha átgondolod ezt a néhány tippet.

hirdetés

Kalkulálj be több időpontot a naptárba!

Leggyakoribb kifogás az időhiány. Gyakran jön közbe váratlan esemény, amit előre nem terveztél be a napodba. Az átszervezéskor pedig sokszor a sportolásra szánt időt áldozzuk fel először. Ezt a kellemetlenséget elkerülhetjük, ha a kigondolt edzésszám dupláját tervezzük be a heti programjaink közé. Így, ha egy-egy alkalom ki is esik, fel tudjuk használni a pótidőpontokat.

naptár

Hangolódj rá fejben!

A kora reggeli edzésről pillanatok alatt képesek vagyunk lemondani, ha az ablakon kinézve nem álomidő fogad minket. Ezt elkerülhetjük, ha már előző este fejben ráhangolódunk a másnapi mozgásra és előre összekészítjük az edzős felszerelésünket.  Ha munka után tervezzük a sportolást, akkor érdemes az egész napunkat ennek megfelelően szervezni. Figyeljünk az étkezésre, ha tehetjük, kényelmesebb cipőt válasszunk reggel, és mindenképpen pakoljunk össze mindent, ami az edzéshez kelleni fog.

Biztosítsd be magad egy baráttal!

A kreált kifogások legjobb ellenszere, ha mással van leszervezve az edzésed. Mivel nem szívesen mondjuk le az utolsó pillanatban a közös mozgást egy képzelt fejfájás miatt, így az ellenérvek gyártása helyett motiválni kezdjük majd magunkat. Hiába volt hosszú és fárasztó napunk, végül csak elindulunk edzeni és a mozgás után büszkén állhatunk a zuhany alá. A napi terv teljesítve!

futás, futó nők, sport,

Találd meg a saját sportod!

Trendi a futás, de mégis szenvedsz minden alkalommal, hogy legyűrd a kitűzött távot? Elfog a rettegés, ha eszedbe jut, hogy megint egy zsúfolt teremben kell izzadnod ismeretlen emberekkel? Szerencsére rengeteg edzésforma között lehet válogatni, ezért érdemes erre időt fordítani, és megkeresni a számodra ideális mozgást. Ha sikerül rálelned, nagyobb kedvvel fogod belevetni magad a sportolásba is.

Űzd el a negatív gondolatokat!

Igazi luxus, ha hetente több nap is magadra tudsz szánni másfél-két órát. Ülni és fenéknövelő finomságokat fogyasztani nagyobb kéjnek tűnik, azonban mindez csak múló öröm. Formáld át a sportolásról kialakult negatív képedet. Gondolj az edzésre egy olyan ünnepként, ami bár szenvedéssel és verejtékekkel jár, de az egészséged, a jobb közérzet és egy folyamatosan formálódó alak lesz érte a jutalmad.