Természetes nyugtatók

Előfordul olykor-olykor, hogy idegeskedünk, feszültek és ingerlékenyek vagyunk. A legcélszerűbb persze ilyenkor az, ha megtaláljuk a bajok forrását, de ha ez mégsem megy, esetleg nem kiiktatható tényezőről van szó, más megoldást kell találni. 

hirdetés

[note note_color=”#66b8ff” text_color=”#ffffff”]

Az alábbi szerek mindegyike természetes összetevőkből áll, így közel sem nevezhetőek veszélyesnek. Ettől függetlenül, mivel cikkünkben nem tértünk ki részletesen alkalmazásuk módjára, minden esetben fontos elolvasni a hozzájuk tartozó használati utasítást.[/note]

Naturland nyugtató tea

Kiváló teakeverék a különböző okok miatt fellépő nyugtalanság, idegesség, alvászavarok, szorongás és depresszió csökkentésére, illetve megszüntetésére. Többek között orbáncfüvet, levendulát, citromfüvet és macskagyökeret tartalmaz, kúraszerű alkalmazása során javul a rossz közérzet és a kedélyállapot.

Így fogyasszuk: egy filtert egy csészényi (kb. 2,5 dl) forrásban lévő vízzel öntsünk le, majd lefedve 15-20 percig hagyjuk állni. Tetszés szerint ízesítve napközben 1 csészével, lefekvés előtt 1-2 csészével érdemes fogyasztani.

nyugtató tea

5. számú Schüssler só: Kalium phosphoricum

Természetes nyugtatónak vagy az agy energiaforrásának is nevezhetjük. Leginkább hangulati zavarok, depresszió, túlhajszoltság, kimerültség és alvászavar esetén javasolható. Recept nélkül kapható egyes gyógyszertárakban, illetve gyógynövényboltokban.

schüssler só

Nevroheel tabletta

Homeopátiás készítményről van szó, vagyis a tabletta gyógynövény- és állati kivonatok, valamint ásványi anyagok felhasználásával készül. A szervezet öngyógyító törekvésének serkentésére különböző pszichoszomatikus betegségekben, például neurotikus panaszok, idegkimerültség, nyugtalanság, túlzott ingerlékenység, klimaxos neurózisok esetén érdemes megpróbálni.

sárgabarack

Sárgabarackmag olaj

A sárgabarackmag-olaj többfunkciós hatású. Igen gyors idegnyugtató, lefekvés előtt altatóként is használható, segíti a pajzsmirigy működését és könnyen felszívódik. Továbbá A-, valamint B-17-vitamint tartalmaz, mely köztudottan rákellenes hatású. A kozmetikai ipar pedig kiváló bőrregeneráló hatása miatt alkalmazza szívesen.

Nervenpflege tabletta

A gyógyhatású készítmény hatását több évtizedes felhasználási tapasztalat igazolja. A tabletta növényi összetevőinek feszültségoldó, nyugtató, belső nyugalmat, kiegyensúlyozottságot adó, és könnyebb elalvást biztosító hatásai vannak.

[note note_color=”#ffa166″ text_color=”#ffffff”]Gyógynövények, amik megnyugtatnak

  • levendula
  • citromfű
  • orbáncfű
  • macskagyökér
  • kamilla[/note]