Nyolc tipp, hogy túléld a rohanást!

Az éjszaka közepén lemerülő telefon, kínos tamponfiaskó, autóba bezárt slusszkulcs: ismerős és igen kínos szituációk, amiket nyilvánvalóan el lehetett volna kerülni. Az ember lánya annyira szétszórt tud lenni néha… Íme pár tipp, hogy gördülékenyebben menjen a nap! 

hirdetés

1. Legyen pótkulcsod a lakásodhoz és az autódhoz. Valószínűleg jóval többször lesz rá szükséged, mint gondolnád!

2. Ébredtél már arra éjjel, hogy porzik a veséd? Bár talán egyértelmű tanács, mégis sokszor elfelejtjük: tegyünk éjszakára egy pohár vizet az éjjeliszekrényre, és elkerülhetjük azt a nagyon kellemetlen döntéshelyzetet, hogy szomjan halunk, vagy kimászunk a meleg takaró alól.

slusszkulcs

3. Vannak dolgok, amikből nem árt némi tartalékot felhalmozni otthon vagy a táskánkban. Ilyen például a vattakorong, körömlakk-lemosó, a tampon/betét, papírzsepi és a rágó. Ezek tuti ziher, hogy mindig akkor fogynak el, amikor a legnagyobb szükség lenne rájuk.

4. Legyen nálad telefontöltő! Mindig és mindenhol! Szerencsére ma már potom pénzért lehet kapni a mobilokhoz külső akkut, amit vészhelyzet esetére bedobhatunk a táskánkba. Persze ez utóbbival csak akkor vagyunk kisegítve, ha előtte feltöltjük….

5. A tampont és egészségügyi betéteket ugyan már emlegettük, de egy kicsit visszakanyarodva: érdemes minden táskánkba és szütyőnkbe elhelyezni néhány darabot, ha nem így teszünk, akkor Murphy törvénye alapján úgyis mindig az lesz nálunk, amelyikben nincs.

körömlakk lemosó

6. Változtasd meg a wifi-kódodat, a Xza456Abbc8813Ke ugyan igazán biztonságos, de csak várd ki, amíg meglátogat a barátnőd, és netezni szeretne. Jópofa lesz!

7. Ha a kódokkal bajban vagyunk, akkor nem árt ezeket felírni valahová. Lehetőleg valami olyan helyre, ahol meg is találjuk.

8. A bevásárlás sok esetben mindennapi probléma, de nem mindig tudjuk, hogy mi van otthon a szekrényben. Ezért nem árt, ha például a telefonunkban számon tartjuk, hogy milyen alapanyagok lapulnak a spájzban.