Tudjuk, hogy lustálkodsz, segítünk megtörni!

Fogadkozni tudunk, de vajon betartjuk-e egész évben elhatározásainkat? Aki fogadalmat tett, az biztos, hogy megígérte magának: többet, vagy eredményesebben mozog. Összegyűjtöttünk néhány telefonos applikációt, amelyek nemcsak monitorozzák edzéseinket, de ösztönöznek is, ha elfeledkeznénk magunkról.

hirdetés

Ismerjük az érzést, miszerint ha nincs nálunk telefon, akkor nem is számít az edzés. Persze ez fatális tévedés, mégis vannak olyan alkalmazások, amelyek valóban megkönnyítik edzettségünk monitorozását, hogy mennyit, milyen gyorsan, milyen intenzitással edzettünk. Ebből kiindulva csokorba szedtük a leghasznosabb applikációkat a mozgásra vágyóknak.

Endomondo

Az Endomondo az egyik kedvenc, GPS-követő segítségével működő sportkövető alkalmazásunk. Lényege, hogy sporttevékenységünket akár internetkapcsolat nélkül is monitorozhatjuk, mérhetünk sebességi adatokat, távolságot, és nézegethetünk mindenféle statisztikát a mozgás után. Az alkalmazásnak külön plusz pont, hogy bizonyos kihívásokkal próbál felkelteni minket a fotelból, ami során sok ezer másik Endomondo használóval mérethetünk meg.

Kipróbáltuk: Szinte bármelyik sportot beállíthatjuk, és a History fülön gyönyörűen visszakövethetjük korábbi edzéseinket. Mi nagyon szerettük!

Kompatibilis: Ios, Android, Windows Phone

Elérhető: ingyenes és prémium, fizetett verzióban is

woman-jogger-jogging-sport


Strava

A Strava leginkább a futás és a biciklizés szerelmeseinek ajánlott. Egyszerű kezelőfelületén GPS segítségével láthatjuk, hogy merre járunk, milyen gyorsan haladunk, és mekkora távot tettünk meg. Különlegessége, hogy hatalmas a Strava közössége, így sok-sok másik sportoló eredményeit követhetjük, csodálhatjuk.

Kipróbáltuk: Nekünk különösen tetszett, hogy futás/kerékpározás közben mutatta az átlagsebességünket, így nem csak az edzés lezárultával láthattuk az összesített adatok alapján kiszámolt átlagsebességet.

Kompatibilis: Ios, Android, Windows Phone

Elérhető: ingyenes és prémium, fizetett verzióban is


Nike+ Run Club

A nemrég nevet változtatott alkalmazás a futók egyik kedvence. A szintén GPS-szel működő program szintúgy távolságot, sebességet, és egyéb adatokat is mér futás közben, sőt mi több, az útvonalakat és a személyes rekordokat is nyomon követi, miközben beállíthatjuk, hogy milyen információkat lássunk futás közben.

Kipróbáltuk: Legjobban azt szerettük, hogy a Nike+ edzőnk saját tervvel lát el kitűzött céljainknak és aktuális fizikai állapotunknak megfelelően. A Nike+ Run Clubban továbbá ki is tudjuk hívni barátainkat – ami külön jó móka!

Kompatibilis: Ios, Android

Elérhető: ingyenes verzióban

pexels-photo-27983


Runkeeper

A Runkeeper nem csak futáshoz ajánlott, sétálni, túrázni, és egyéb sporthoz is használhatjuk. Az alkalmazás használata során beállíthatunk célokat: legyen az a kilók ledobása, bizonyos tempó vagy távolság elérése. Ha kitartóan sportolunk, és használjuk közben a programot, megmutatja nekünk, hogy az előző hónapokhoz képest mekkorát fejlődtünk. Így biztosan nem fogunk csalódni az edzésmunkánkban.

Kompatibilis: Ios, Android

Elérhető: ingyenes verzióban