Újabb cukik a Misináról

Tedd a szívedre a kezed, és esküdj: ugye te is sikítottál már fel néhányszor így: Júúúj, de cuuukkiiii! Ha igen, akkor ez a te rovatod! Nézegess aranyos képeket a Misina Állatmenhely lakóiról, és olvadozz!

hirdetés

 

 

Ma született bárány

Méghozzá szó szerint. A kis báránybébit ma reggel hozta a világra fésűs merinó mamája, és csak azért tudtuk lefényképezni, mert az állatorvos éppen akkor vizsgálta meg az újszülött jószágot. A bodros szőrű csemete a Misina parasztudvarán nő majd fel mint bemutató állat, a gyerekek nagy örömére.

A stáb tapasztalata: A báránybébi érthető módon még elég esetlenül közlekedik, és kintléte alatt folyamatosan bégetett a mamája után (a fotón is ez látható). Épp ezért hamar visszavitték a helyére, ám útközben történt egy kis baleset: az bárányka belepiszkított a gondozó zsebébe. 

Nem örökbe fogadható

 

Masa és Misi

A két testvért múlt héten, a Lánc utcában találta a gyepmester. Masa, a bozontos szőrű kislány, Misi névre hallgató testvére pedig kisfiú. A szülők személyét homály övezi, de elképzelhető, hogy spániel tacskó, esetleg yorki keverékek. Egy biztos: kis termetű ebek lesznek a most még csak hathetes csöppségek. Panelbe, kis lakásba kiválóan elférnek. Mindketten nagyon játékosak, de Masa egy kicsit hisztisebb, ugyanakkor ragaszkodóbb, mint a bátyja. Veszettség elleni oltásuk egyelőre nincs, azt csak három hónapos koruk után kaphatnak. Az örökbefogadó gazdik visszahozhatják majd őket a Misinára, ha esedékes lesz a dolog.

A stáb tapasztalata:  A két kutyus egyfolytában a sarkunkban mászkált, így igen nehéz volt lefényképezni őket. Valószínűleg édesanyjuk hiánya miatt ragaszkodnak ennyire az emberhez. Nagyon igényelték a simogatást, jól összenyalták a kezünket és az arcunkat, és borzasztóan nyüszítettek, mikor visszavitték őket a kenelbe.

Május 20-tól örökbe fogadhatók

Görög teknős

Védettsége miatt otthoni körülmények között nem lehetne tartani ezt a páncélos állatot. A teknős mégis eredeti élőhelyétől távol, Pécs utcáin kószált, amikor rátaláltak. A Misinán még egy társával együtt éldegél. Bárki megnézheti őket, ha ellátogat a menhelyre.

Nem örökbe fogadható

 

 

  • weiszmanfréd

    A cikk szerzője is nagyon cuki. Örökbe fogadnánk…