Ütős tanfolyamok karácsonyra gagyi ajándék helyett

Az általános tapasztalat az, hogy karácsony alkalmával sokszor használhatatlan, örömet egyáltalán nem okozó tárgyakat vásárolunk az utolsó pillanatban. Ahelyett, hogy szeretteink szekrényében porosodjanak alibi ajándékaink, válasszunk olyan meglepetéseket, amikben tuti nem fog csalódni senki!

hirdetés

Süteménykészítő tematikus workshop a Yokka Desszertműhellyel

Igazi anya-lánya, vagy lánytesós program lehet a Yokka Desszertműhely nyolc alkalmas, tematikus workshopja. Ha valakit egy kicsit is érdekel a sütés, akkor fantasztikus ajándék lehet számára ez a kurzus, ahol megismerkedhet a cukrászat különböző területeivel a 3-4 órás foglalkozások keretében. A nyolc alkalom lehetőséget nyújt megtanulni alap tésztákat és krémeket készíteni, csokoládéval dolgozni, fagyos és tányérdesszerteket készíteni, illetve tortákat sütni. A workshopok időpontja: január 13., február 10., március 17., április 14., május 12., június 9., szeptember 8., október 6.

Ezüstékszer-készítés Gajcsi Blankával

A kétszer kétórás foglalkozás során Gajcsi Blanka ékszerész öntőműhelyében tanulhatjuk meg az ezüstékszer-készítés csínját-bínját. Az izgalmas foglakozások keretein belül saját formázott viasz segítségével készíthetünk magunknak egyedi ezüstékszereket, ráadásul egy nagy sikert befutott pécsi vállalkozó, Gajcsi Blanka mentorálásával. A foglalkozások januártól szinte minden héten pénteken és szombaton lesznek.

Natúrkozmetikum-készítő tanfolyam a Little Garden Kenceiskolával

A Little Gardennel három tanfolyam közül választhatunk! A kezdő modul során behatóbban ismerhetjük meg saját bőrtípusunkat, a természetes alapanyagokat, a kencék fajtáit és elkészítési módjaikat. Az órák során elkészíthetünk 4-5-félét, amelyeket persze haza is vihetünk! A második, haladóbb óra keretein belül már több mindent készíthetünk: bőrradírt, peelinget, szemkörnyékápoló krémet, dezodort, tápláló olajzselét. Végül pedig a harmadik kurzus során a gyermekek bőrére kenhető natúr babafürdető-, sampon-, testápoló-, masszázskrém-, illetve popsikrém-receptet tanulhatunk. Legközelebb márciusban lesz workshop a Little Garden Kenceiskolában.

Kezdő fotóstanfolyam a Nextfototól

Ha valakit egy kicsit is érdekel a fotózás, és már van egy belépő kategóriás fényképezőgépe, már megéri meglepni egy fotóstanfolyammal, ami tizennégy alkalom során felvértezi a leghasznosabb tudással. Pécsett egészen január elsejétől indulnak a tanfolyamok, melyek mind elméleti, mind gyakorlati órákkal segítik megtanítani a „diákoknak” meglátni a pillanatokat és kezelni a gépüket, az ajándékutalványt pedig bármekkora összeggel feltölthetjük szeretteink számára.

Kerámiaékszer-készítő workshop az Earthpearls-zel

A Nádor komplexum egyik helyiségében, a Partisan art, design & co-space nevű helyen tanulhatunk előre elkészített raku gyöngyökből nyakláncot, karkötőt, fülbevalót, kulcstartót és kitűzőt készíteni, illetve megvalósíthatjuk saját, egyedi elképzeléseinket is. A különleges, kreatív foglalkozás 90 perces, és tartalmazza egy nyaklánc vagy két karkötő árát is. Karácsony után december 29-én, 30-án, január 6-án és 13-án lesznek foglalkozások Hendrix Tímea vezetésével.

Barista tanfolyam kávéimádóknak

A Caffé Grande Italia és a Next Step Coffee is tart barista tanfolyamokat 2018 elején, ami bizonyára minden kávéőrültet érdekel.