Van élet a távkapcsolat alatt is?

Ez a fogalom annyira rosszul hangzik, hogy el se hisszük, számos pozitív oldala is van. Aki élt már távol a párjától, az tudja, hogy nem tekinthető a legideálisabb állapotnak ez a fajta életmód. Persze ez nem jelenti azt, hogy csak szenvedés lehet a távkapcsolat. Sőt, ha új nézőpontból szemléljük, még az is kiderül, milyen előnyei vannak.

hirdetés
A viszontlátás öröme

A hosszú egymás nélkül töltött napok és hetek után kevés jobb érzés létezik, mint újra észrevenni párunkat a peronon állva, vagy a reptéren várakozók sokaságában. Többek között ez az a pillanat, amikbe kapaszkodva át lehet vészelni a következő viszontlátásig előttünk álló napokat.

275995b9c7c4940d9eee77d50e38edc1

Éljen a rendszerszemlélet!

Avagy tervezni, tervezni, tervezni! Talán néhány hét még kevés, de egy-két hónap után már egyértelműen érezni fogjuk, komoly fejlődésnek indult bennünk a rendszerben való gondolkodás képessége. Egyszerre élni és funkcionálisan működni két különböző városban csak akkor lehetséges, ha a felkínálkozó programok rengetegét egy légiforgalmi irányító tehetségével tanuljuk meg beilleszteni a naptárunkba.

Kommunikációra fel!
long-distance-relationship-resized-600

Talán első hallásra ettől a fogalomtól ijedünk meg legkevésbé egy távkapcsolatban, hiszen napjainkban már annyi felület kínálkozik fel kommunikációra, hogy azt is érezhetjük, egy percre sem kell nélkülöznünk a szerelmünket. Telefonnal a kezünkben kedvünkre hallhatjuk, láthatjuk, vagy üzenhetünk neki képekkel. Mindez valóban igaz, ha képesek vagyunk élni a lehetőséggel, és nem unjuk meg rövid idő alatt, hogy egy kütyü van köztünk és párunk között.

timthumb_5

Maximális figyelem

Különleges pillanatok nélkül nem megy, és ügyelnünk is kell rá, hogy sok alkalmat találjunk ezek megélésére. Ha így teszünk, rövid idő alatt kialakul az a különleges képességünk, hogy egy közös városban töltött hétvégét minimum egy évfordulónak járó örömmel ünnepeljünk meg. Tehát legalább pezsgő dukál azoknak a szombatoknak, ahol a pároddal térben és időben egy helyen tartózkodhatsz.

Bónusz tipp – Ha nem megy, ne erőltesd!

Egy távkapcsolat tulajdonképpen időt spórol neked. Megóv attól, hogy feleslegesen töltsd a napokat egy életképtelen kapcsolatban, mivel a speciális körülményeknek köszönhetően gyorsan kiderül, milyen területen tér el szögesen a véleményetek. Míg a „hagyományos” kapcsolatban számos mód kínálkozik rá, hogy véget vess egy vitának, vagy megvigasztald a másikat, addig a távkapcsolatban csak a laptop, vagy a telefon lehet ebben a segítségedre. Az pedig csak akkor elég, ha tényleg fontos neked a másik.