Darázsderék helyett pigmentfoltok! Cseréld le a Barbie-t!

Az biztosan nem újdonság senki számára, hogy az anorexiás, hibátlan külsejű Barbie babák nem a gyermekek egészséges önképének fejlődését hivatottak szolgálni. Kérdés, hogy akkor mégis miért fogy belőlük tonnaszámra? Hát ezt sajnos nem tudjuk megválaszolni, viszont mutatunk olyan babákat, amelyek testalkata, hibái és külső jegyei sokkal természetesebbek, mint Barbié és még a csemete is imádni fogja!

hirdetés

A hírhedt Lammily baba

A természetellenes Barbie testalkata ellen harcoló Lammily egy grafikus dizájner fejéből pattant ki, aki az anorexiás babával ellentétben az átlagos, egészséges női testalkatra támaszkodva próbálta megalkotni reális társát. Nicolay Lammnak ez sikerült is, Lammily babájának arányosan hosszú lábai, barna haja, kerekded popsija és combjai vannak, nincs agyonsminkelve és nincsenek ultravékony lábai és darázsdereka. Ezt a babát hónapokkal ezelőtt dobták piacra, de már hatalmas népszerűségnek örvend, és rengeteget cikkeztek róla a lapok. A miértje pedig valószínűleg abban rejlik, hogy végre valaki meghazudtolja a már jó régóta alapjátékként kezelt Barbie létjogosultságát. Mi ennek örülünk, hiszen nem kell ahhoz pszichológusnak lenni, hogy megállapítsuk, az ultravékony baba nem tesz jót a gyermek egészséges önképének.

Na jó, de mennyiért?

A Lammily baba 25 dollárba, vagyis körülbelül hétezer forintba kerül. Csekkoltuk, és most már szerencsére Magyarországra is szállítanak, így nyugodtan rendelhetünk online.

Lamilly doll

———————————————————————————————————————-

Bicegő babákat is rendelhetünk

Szintén új keletű találmány a valamilyen fogyatékkal élő játék Barbie-féleség. Többféle létezik belőlük: hallás- és látássérült, bicegős, vagy éppen pigmentfoltos. Miután a webáruházban kialakítottuk a nekünk tetsző Makie babát, valamilyen fogyatékosságot is hozzáadhatunk. Persze nem kötelező, de már az is újítás, hogy egyáltalán készítenek a lányoknak ilyen játékot. Kipróbáltuk, lehet pirosra és kékre “festeni” a baba haját, de számos más, variábilis opciót is találunk a baba készítésekor, mint a bőrhiba, hallókészülék és mankó.

Na jó, de mennyiért?

Egy Makie-ért alaposan a pénztárcánkba kell nyúlnunk, ugyanis a babák ára szállítási költséggel együtt harmincezer forint körül mozog. Ennek ellenére úgy gondoljuk, bizonyos esetekben megéri beruházni.

Makie 2

A Barbie is megújul!

Az eredeti Barbie babát gyártó céget, a Mattelt a fentebb említett indokok miatt sok szülő és nem szülő kritizálja évek óta. A cég a kritikákat úgy próbálja meg kivédeni, vélhetően majd sikeresen, hogy a babák lábára lapos talpú cipők is kerülhetnek (a korábbi magas surranók helyett), és számos bőrszínnel, hajszínnel, szemszínnel, valamint frizurával kerülnek piacra. Bár a választható figurák továbbra is átlagon felülien soványak, reméljük, hogy a társadalmi nyomásnak köszönhetően a következő lépés a vaskosabb testalkatú babák tervezése lesz.

Barbie baba

Ön mit gondol az átlagos testalkatú és a bicegő babákról?

Eredmények

Loading ... Loading ...