Leteszteltük az új kézműves fagyizót

Március végén nyitotta meg új üzletét a Király utca végén a fagyizó-lánc.  Többek között nyalhatunk tokaji boros, és tihanyi camambertes ízesítésű gombócokat is. A finomságokat kézműves málnaszörpökkel öblíthetjük le, de kávézhatunk is. Megnéztük és megkóstoltuk, mivel várja a pécsieket a Fragola.

hirdetés

Kitti – csokis keksz és sós földimogyoró

fragola fagyi, hl06

A többiek hívták fel rá a figyelmemet, hogy a Fragola fagyizó egy franchise tagja, úgyhogy gyorsan meg is néztem az oldalukat. Az arculatuk nagyon egyben van, és ez a pécsi fagyizón is látszik, teljes mértékben követi az előírtakat.

A többiek elmondása szerint ez a hely egy kicsit nagyobb is talán, mint a többi Fragola, bár véleményem szerint így sem túl nagy. Igaz, a legtöbben elviszik a fagylaltot, és nem helyben fogyasztják, szóval felesleges is a tágasabb üzlethelyiség.

Az én választottjaim a csokis keksz és a sós földimogyoró fagyik voltak. Leginkább a Jókai cukiban kapható fagyihoz tudnám hasonlítani. Szeretem a tejes alapú, krémes fagylaltokat, és ezek pont olyanok voltak. Nagyon ízlett mindkettő.

Ár/érték arányban szerintem rendben van a hely, a belvárosi fagyizóknál megszokott árszínvonallal találkozhatunk. A kiszolgálás kedves és gyors, jár az 5-ös!

Sára – joghurtos gránátalma

fragola fagyi, hl02

Elsőre, a sokat nem ígérő kirakattal és arculattal engem nem győzött meg, de sok jót hallottam róla, így hát szívesen teszteltem. Belépve a kis szobácskába nem kapott el a nagy izgalom, hogy had kóstoljak fagylaltot, de az izgalmas ízösszetételek már meghozták a kedvem. A camambert sajtos íztől elkezdve egészen a mascarponés fagyiig minden volt, ami némileg meg is hozta a kedvem a nyalakodáshoz.

Ár/érték arányban átlagos a hely, de azt kell, hogy mondjam, hogy különösebb ízélményt nem ad. A kedvenc fagyizómtól nem tudtak elcsábítani. Tetszik viszont, hogy a Király utca vége-felé vannak, így a lélektani határt próbálják meg kihúzni.

Én egy joghurtos gránátalma fagyit ettem, nagyon finom volt, de ha fel kellene idéznem az ízét, nem menne. Mindent egybe vetve, egy erős közepes.

Ár/érték arányban szerintem beleillik a pécsi fagyizók sorába. Engem a kíváncsiságom biztos vissza fog még csalni, és megérdemli az 5 pontot.

Andi – mascarponés gesztenye és szeder

fragola fagyi, hl04

A kis üzlethelyiség barátságos, jó ízléssel van berendezve. Kedves a kiszolgálás, nagy a választék.

Egyik választásom a mascarponés gesztenye volt. Klasszikus kanalas fagyi. Állaga jó. Krémes, de nem túlzottan, határozottan kellemes ízzel. Lehetett volna kevésbé édes, de így is nagyon ízlett.

Másik tesztelt fagyim a szeder volt.  Az íze jó volt, de határozottan vizesnek éreztem. Lágyabbnak, krémesebbnek szerettem volna.

Eszter – tejszínes mandula és mascarponés gesztenye

fragola fagyi, hl05

Volt már alkalmam kipróbálni a budapesti Fragolák egyikét, így nem lepődtem meg a hely barátságos, de ötletes kialakításán a küszöböt átlépve. A helyhez tervezett ülőhelyekkel és négy kisebb asztallal gondoltak azokra is, akik szívesebben kanalazzák be a fagyit helyben.

Mivel szeretem kipróbálni a különlegesebb ízeket, így a mascarponés gesztenyét olvasva egyből felcsillant a szemem. A választást sem bántam meg. Jól eltalált, finom krémes fagyi. A tejszínes manduláról is hasonló jókat tudnék mondani.

Legjobban az tetszett, hogy a nagy választékkal igyekeztek különböző csoportokat megcélozni, így vegán és laktózmentes fagyik között is lehet válogatni, de különlegesebb alkoholos fagylaltot is készítenek, amivel csak a 18 éven felülieket szolgálják ki.

fragola fagyi, hl03

Péter – kávé

A hely nagyon bejött, kedvelem az ehhez hasonló kisebb méretű vendéglátóhelyeket. A dizájn is nagyon ötletes, tipikus “kedvenc fagyizó” kinézet, modern és minimalista.

A kedves kiszolgálás után a számla írása egy kicsit kifogott a pultos hölgyön, de biztos belejön majd. Szerencsére tudtunk segíteni neki élete első áfás számlájának kitöltésében.

A kávé sajnos nem volt annyira jó, de egy fagyizóhoz képest viszont nem volt rossz. Nem utolsó sorban viszont a szóróanyagok nagyon ötletesek voltak, jól felkészültnek látszott a hely ebből  a szempontból.

fragola fagyi, hl07