Május első hetében a babahordozóké a főszerep

Hurcibaba klub és a Születés Hete szervezésében idén május 3-5. között rendezik meg a Pécsi Babahordozó Napokat. Az esemény színes programjai kirándulással kezdődnek, majd számos előadással folytatódnak. A Hurcibaba klub egyik vezetője, Petrich-De Blasio Anett avat be minket a részletekbe.

hirdetés

Idén hetedik alkalommal kerül sor a Pécsi Babahordozó Napokra. Az évek során megszokottaktól eltérően most nem ősszel, hanem már május első hetében várják a babahordozót használó családokat és az eszköz iránt érdeklődőket a Születés Hete, illetve a Hurcibaba klub szervezői.

babahordozó

A közel egy évtizede működő Hurcibaba klubot egy korábbi cikkünkben már részletesen bemutattuk. A kezdetekben öt főt számláló csoport mára Pécs egyik legismertebb, több száz taggal rendelkező közössége, ami tárt karokkal és számos hordozóval, hozzá tartozó táskával, valamint mosható pelenkákkal várja az életforma iránt érdeklődő várandós anyukákat és szülőket.

A jó időben bízva egy kellemes távú, a Malomvölgyi tóhoz tervezett kirándulás nyitja meg a Babahordozó Napokat. A tavat megkerülve batyus pikniken oszthatják meg tapasztalataikat a kisgyermekes szülők.

A Hurcibaba klub megkérdezett szervezője elmondta, hogy a babahordozással kapcsolatban még mindig számos tévhit él az emberekben, így ezeken az eseményeken szakértők által tartott előadásokkal igyekeznek mindezt eloszlatni a szülőkben, illetve választ adni valamennyi bennük felmerült kérdésre.

Emellett a programmal igyekeznek népszerűsíteni és minél több emberrel megismertetni a babahordozás előnyeit és szerepét a gyermekek fejlődésében.