Mintha egy barátnőnk lakásába érkeznénk: Lévai-Litter Éva boltja meghitt és otthonos, a kérdés szinte azonnal adja magát: „levegyem a cipőm?” Az Édesanyák útja 4. szám alatti, nemrég nyílt Mybabyhugban minden van, ami egy édesanya lelkének – és testének – kell: forró tea, workshopok, natúr kozmetikumok, ruházati termékek, letisztult gyerekjátékok, babakelengye, és ami a legfontosabb, rendkívül csinos dizájnban kapható, ortopédiai segédeszköz minősítésű babahordozók. 

A pécsi kétgyerekes édesanya akkor kezdett babahordozókat gyártani, amikor első lánya fél éves volt, és alvásidőben volt egy kis ideje varrogatni. Ennek már hat éve, és azóta a hordozóit nem csak saját lányai használják. Éva olyan manufaktúrát épített fel, amivel termékei Izraeltől Svájcon keresztül Amerikáig, de még Vietnamba is eljutottak. Idén szeptemberben megnyitotta első boltját az Édesanyák útja 4. szám alatt.

hirdetés

2018 nyarán, Magyarországon elsőként vehette át Lévai-Litter Éva az amerikai Hip Dysplasia Institute, azaz a csípőrendellenességekre szakosodott ortopédiai világszervezet egészségügyi minősítését. Ez azt jelenti, hogy Éva babahordozói annyira jó hatással vannak a gyermekek csípőjére, hogy bekerültek a világvezető márkák közé mint ortopédiai segédeszközök. A Mybabyhug-termékek azonban nem gyógyászati segédeszközöknek néznek ki, hiszen trendi, színes mintákban lehet kapni, ami a hordozást is divatossá teszi, és az anyukát is jó érzéssel tölti el.

– A babahordozó nem „csak egy termék”, melyet megrendelünk a webshopban, és azonnal tudjuk, hogy kell használni. Nálunk a babahordozáshoz egy komplett szolgáltatás is tartozik, mivel már a brand indulásának kezdete óta nagy volt az igény arra az édesanyák részéről, hogy találkozzunk, mutassam meg a termék helyes használatát – meséli Éva. Egy olyan egyedi bababoltot szerettem volna létrehozni – mondja –, ahol nem csak a babahordozóinkkal kapcsolatos kérdéseiket tehetik fel a vendégek, hanem játékok és kozmetikumok között is válogathatnak.

Ez a bolt a lélekvásárról szól!

– Több mint hat éve tevékenykedek a babadizájnpiacon, ez az idő alatt rengeteg baráti kapcsolatot kötöttem tehetséges magyar vállalkozókkal. Így alakult ki a kínálat, azoknak a tervezőknek a portékái találhatóak meg a boltunk polcain, melyeket mi is meleg szívvel ajánlunk – teszi hozzá a pécsi nő.

A boltnak az a célja, hogy egy közvetlenebb hangulatot alakítson ki a vásárló és tervező között. Bátran betérhetünk Évához, ha csak játszani szottyan kedve a totyogónknak, vagy leülnénk egyet teázni. Eközben persze a pici, és mi is kipróbálhatjuk a portékákat, a játszósarokban a legtöbb terméknek megtaláljuk a „prototípusát”.

– Ezek nem villódzó, zenélő, mozgó-forgó játékok, hanem letisztult, a fenntarthatóság jegyében készült dizájnertermékek, nem utolsósorban egytől-egyig magyar termékek, melyek inkább a gyerekek kreativitására bízzák, hogy hogyan használják őket – avat be Lévai-Litter Éva.

nem szabad lekorlátozni a gyerek gondolkodását, és túl konkrét dolgokat a kezébe adni. A játék nem a játékban van, hanem a gyerekben!

Éva hangsúlyozza, hogy mind a babahordozás, mind a játékok – sőt a nevelés kapcsán is – azt a hitvallást követik, hogy nem kell túl sok ingernek kitenni a babákat, gyerekeket, hiszen a kreativitás nyugodt környezetben születik.

Nem csak bolt, rendezvényhelyszín is!

– Végül de nem utolsósorban igyekszünk minél több programot szervezni babáknak és anyáknak is. Vannak interaktív zenés foglalkozások, gyermek nélküli workshopok az édesanyáknak, és lesz olyan programunk is, melyen az anyává válás kapcsán felmerülő babaellátási és egészségügyi kérdésekre kaphatnak választ a kismamák – mondja Éva, majd hangsúlyozza, a bolt egyedisége mégis abban rejlik, hogy a babázáshoz szakszerű segítséget kapnak a betérők, így biztosan egyedi, különleges termék kerül a szülők, és a gyerek kezébe.

Fotók: Csorba-Simon Dalma

(x)

Hirdetés