Mutatjuk, milyen lesz az idei pécsi frizuradivat!

Hamarosan vége az idegtépő hidegrekordnak, jön a tavasz, vele meg a megújulás. Fejszőrzetünket is érdemes a pécsi divathoz igazítani, amelyet városunk egyik tehetséges fodrászával, Forró Éduával, a Dudás Hajas Szalon hajszobrászával foglalunk össze.

hirdetés

A legtöbbünk a fodrászszalonba betérve elképzelés nélkül bízza magát profi kezekre. Úgy gondoljuk, hogy készítsen olyan frizurát, ami a stílusunkhoz illik, egyben passzol a divathoz. Ha jó helyen vagyunk, akkor ebből baj nem lehet. Pécs egyik fiatal fodrásztehetségét kerestük meg és faggattuk arról, mi az, amit sokszor kérnek tőle, illetve mi lesz az idei divat. Forró Édua avat be a nagy hajkorona divatba.

Göndör loknikat a népnek

Sokan megijednek a göndör hajtól a széles körben terjedő tévhitek miatt, miszerint a göndör fürtök nehezen kezelhetőek vagy kevésbé tartósak. Ezeket azonban érdemes elfelejteni, ugyanis Édua szerint az idei évben előtérbe kerülnek a hullámok, vadóc hatások, ami lehet szuper dögös és nőies is – és érdemes bevállalni.

hajdivat1

Vissza a jövőbe: újra hódít a kreppelt haj

Újra hódít a kreppelt haj, de vigyáznunk kell vele, hiszen ez nem mindenkinek áll jól és nem minden hajtípushoz ajánlott. Túl rövid hajhoz nem biztos, hogy a legjobb választás, és természetesen stílusfüggő is, hogy kinek áll jól. De azért kísérletezzünk bátran!

A régi divat új köntösben: Long Bob

– A bob frizura úgy tűnik, sosem megy ki a divatból, így 2017-ben is hódíthatunk vele – avat be Édua. Legyen szó rövidebb vagy hosszabb bobról, ez az a haj, ami mindenhol megjelenik, legyen szó filmes sztárokról, a vörös szőnyegről vagy akár egy fotózásról. Idén is nyerő lesz ez a fazon.

hajdivat4

Aszimmetria, vagyis a félig feltűzött haj

A félig feltűzött haj a romantikus frizurák királya lesz idén, amelyet bármilyen eseményen viselhetünk, fontos, hogy viselője életformájához és egyéniségéhez igazítsuk.

Stílustanácsadónkról, Forró Éduáról

Forró Édua 2003 óta dolgozik a Dudás Hajas Szaloban. Emellett folyamatosan képezte magát különböző tanfolyamokon. A szalonon kívül fotózásokon, bemutatókon is dolgozik, fő profilja pedig az esküvői frizura és az ezzel kapcsolatos előkészületek szervezések.

fodrász, hl01
Édua ezen kívül minden évben jelen van az úgynevezett Hajas Cut & Color Competition versenyen, amelynek célja, hogy a Hajas szalonon belüli fodrászok és tanulók összemérjék tudásukat. Több évben is sikereket ért el, ennek köszönhetően kijutott Londonba, ahol részt vehetett a Salon International elnevezésű nemzetközi fodrásztalálkozón, amelyre a világ minden tájáról érkeznek szakemberek tanulni és inspirálódni.