Nyolc pécsi cég is versenyben az Év Anyavállalata címért

Az anyák számára meglehetősen kilátástalan munkaerő-piaci helyzetből is van kiút – ezt próbálja meg hangsúlyozni a Gazdagmami.hu, mely immár nyolcadik alkalommal osztja ki az “Év Anyavállalata” díjat. A kitüntetés azzal a céllal jött létre, hogy pozitív példát mutasson a leendő kismamáknak. A gyermekvállalást követően nagyon nehéz sikeresen visszatérni a munka világába, de nem lehetetlen!

hirdetés

A munkahely és magánélet egyensúlyának megteremtése nap mint nap foglalkoztatja a nőket, hiszen ezzel a nehézséggel valamilyen módon szembesülniük kell. A helyzet nem egyszerű akkor sem, amikor munka és párkapcsolat, vagy munka és barátok összehangolásáról van szó, de igazán akkor válik sarkalatos kérdéssé, amikor egy nő gyermeket vállal. A munkaerőpiac malmába rettenetesen nehéz visszatérni, hiszen a munkavégzéstől hamar el lehet szokni, saját vállalkozásba pedig sokan nem merik belevágni a fejszéjüket.

– A küldetésem lassan már 10 éve az, hogy bátorítsam azokat az anyukákat, nőket, akik vállalkozás indításán törik a fejüket. Nemcsak tudást és tapasztalatot szeretnék átadni, hanem lehetőséget adni és példaképeket mutatni. Olyanokat, akik belevágtak és megcsinálták – írja a Gazdagmami.hu, oldalán.

mybabyhug_anyaioleles
A pécsi Mybabyhug márka egyik csodás babahordozója

Játékos Tanoda Kft., Mybabyhug, Csírák.hu, Forever Living Products, Changemylife, Szövegszaki – csak néhány azok közül a pécsi cégek közül, amiket bátor anyák kisgyermek, család és házimunka mellől indítottak. A Gazdagmami.hu nyolcadik alkalommal osztja ki az “Év Anyavállalata” díjat olvasói szavazatok alapján, hogy megmutassa a leendő anyukáknak, a szüléssel nem ér véget a karrier. A díjazottak között sok pécsi, szám szerint nyolc édesanya vállalkozása is szerepel, a száznyolc jelentkező közül pedig jelenleg első helyen áll a közönségszavazás alapján Béres Erika, gyermek és szülő oktatásával foglalkozó Játékos Tanodája.

Erikában akkor fogalmazódott meg saját vállalkozás indítása, amikor az élet is úgy hozta, hogy három gyermek mellett, egyedülálló anyaként kell kezébe vennie a pénzügyi irányítást. Ekkor kezdett el gyermekfoglalkozásokat tartani egy könyvtárban azzal a céllal, hogy beszoktassa és olvasóvá nevelje a gyerekeket és szüleiket.

Mother is working with laptop while daughter (6-11 months) is sitting in background

– Ugyanezt az elvet követve a kaposvári múzeum természettudományi kiállítására is kidolgoztam egy programot 1- 8 éves korú gyermekeknek, ami a Manó múzeum nevet kapta. Olyan sikeres volt a program, hogy a pécsiek is megkértek arra, hogy havonta egyszer tartsam meg az itteni természettudományi múzeumban is – meséli a pécsi nő. Ráébredtem arra – folytatja -,  hogy ami nekem természetes pedagógus végzettségeim és három gyermekem miatt, az a többi szülőknek nem az.

A védőnő megtanítja, hogy szoptass és pelenkázz, a gyermekorvos figyel a gyermek testi egészségére, de ki tanítja meg a szülőket, hogy hogyan fejlesszék gyermekeik értelmi készségeit?

Ezen felbuzdulva Erika kidolgozott egy kiscsoportos fejlesztési programot 6 hónapos kortól egészen 8 éves korig. Béres Erika sikersztorija azonban csak egy a több mint száz jelölt története közül, és ahogy már említettük, pécsiekből is akad bőven a delikvensek között. Hogy csak párat említsünk, az élvonalban van Lévai-Litter Éva és a Mybabyhug, dr. Turi Glória és a Csírák.hu, Gyarmati Bea és a Changemylife valamint Kis Tünde és a Szövegszaki is.

A voksokat május 3-án 19 óráig lehet leadni ide kattintva.