3+1 tipp alternatív adventi naptárra

Mennyivel nagyobb élvezet és öröm, ha magunk készítjük az adventi naptárat ahelyett, hogy megvennénk a filléres csokival telerakott bolti változatát. Akár párunknak, családunknak, vagy a gyerekeknek, érdemes kreatív foglalkozásként felfogni a kalendárium készítést.

hirdetés

1. Borítékból, egyszerűen

Ennél egyszerűbb megoldást keresve sem találhatnánk, nincs másra szükségünk, mint különböző méretű borítékokra, 1-24-ig beszámozva, és fenyő alakba rendezve. Kétoldalú ragasztóval vagy Blu-Tackkel mehet a gyerekszobába a falra, nappaliba vagy akár az ajtóra is. Egyetlen hátránya, hogy csak kisebb méretű ajándékokat tudunk elhelyezni bennük.

advent-naptar4

2. Hasznosítsd a régi dobozokat

A kiürült gyufaskatulyától elkezdve egészen a cipős dobozokig mindent felhasználhatunk, a belekerülő ajándék méretétől függően. Miután kiválasztottuk, hogy mivel töltjük meg, gondosan csomagoljuk be a dobozokat különböző színű csomagoló anyagot használva. Ragasszuk falra, vagy helyezzük el egy asztalon, majd számozzuk meg az ajándékokat.

advent-naptar3

3. Meglepetések papírtasakokban

Borzasztó könnyű kis papír tasakokat, esetleg anyag szütyőket egy vállfára vagy egy szép faágra akasztani. Így is készülhet adventi naptár! Az ízléses összevisszaság ráadásul nagyon stílusos tud lenni, bátran variáljuk a különböző anyagokat, méreteket. A tasakokba pedig mehetnek az édességek vagy apró ajándékok.

advent, naptár, kézműves, karácsony, csomagolás, kreatív, diy

+ 1 tipp: Csoki helyett üzenetek!

Az adventi várakozásnak nem muszáj mindenképpen a cukorhegyekről szólnia, akkor sem, ha kisgyerek van a családban. Az apróságokat is jó rávezetni arra, hogy nem csak a finomság vagy a játék tekinthető meglepetésnek, egy fotóval, üzenettel vagy verssel is ráhangolódhatunk az ünnepekre.