5+1 tipp a tökéletes babaszobáért!

Egy babaszobát berendezni hatalmas kihívás, de annál nagyobb élmény! Az ünnepek közeledtével érdemes kihangsúlyozni néhány izgalmas részlettel, hogy a pici érezhesse, valami történik körülötte! Mutatunk néhány egyszerű, de nagyszerű tippet az idei év trendjére tekintettel!

hirdetés

1. Legyen vidám és mintás a fal

Az idei év nagy slágere a geometriai formák alkalmazása, de ha valami ütősebbet szeretnénk a gyermekszobába, ne idegenkedjünk az izgalmas tapétáktól! Ha nem is az egész szobát, de legalább egy falat borítsunk be gigantikus felhőkkel, hatalmas fákkal vagy egyéb mintákkal – az biztos, hogy nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni, ha a tapéta mellett tesszük le a voksunkat.

Babaszoba 11

2. Felhők a gyerekágy fölé

A felhőket nagyon egyszerűen el tudjuk készíteni akár magunk is! Nem kell más hozzá, mint néhány gömb alakú papírlámpás, folyékony ragasztó és rengeteg vatta. A vattákat tépjük nagyobb darabokra, és a folyékony ragasztó segítségével erősítsük a papír lámpásunk falához. Annyit ragasszunk, amennyivel már igazi felhőket kapunk. Akasszuk fel damillal, hogy valóban lebegjenek a felhőcskék.

Babaszoba 62

3. Játékos ábécé-tanulás

Akár fából faragott kezdőbetűk, akár papírból kivágott ábécé, a „betűművészet” a falon nagyon izgalmas tud lenni. A színes és különböző formájú betűkhöz így már korán hozzászokhat a gyerek, és az egész ábécé-tanulás gyerekjáték lesz. A “minél több és minél nagyobb” itt is szabály.

Babaszoba 8

4. Táblakréta bútorok

Nem csupán a falat festhetjük le táblakréta festékkel, hanem a bútorokat is! Képzeljük el milyen művészi alkotások vászna lehet egy pici gyereknek például a szekrény oldala – ráadásul le is törölhető. Ha táblakréta festékek között szemezgetünk, inkább a jó minőségűt válasszuk, és már indulhat is az átalakítás.

Babaszoba 9

5. Sok-sok képet a falra

Akár a bébiről magáról, akár néhány állatról, a falon lógó képek egyrészt kitöltik az üres felületet, másrészt nagyon játékos érzést keltenek. Itt is érvényes a változatos színvilág és a kreativitás, ha már nagyobb a baba, akkor pedig részesítsük előnyben az ő kedvenc állatait és figuráit.

Babaszoba 10

+1 tipp: Hópelyhek mindenhol

Ha már annyi időt szánunk a lakásunk ünnepivé öltöztetésére, a babaszobát se hagyjuk ki a buliból. A hópehely függönyhöz nem kell más, mint sok-sok damil és pamutgolyó. Innen már pofonegyszerű dolgunk van, a damilra húzzuk rá a pamutgolyókat, és lógathatjuk is fel egyenként a mennyezetre. Kifogástalan ünnepi hatás a babának.