Adventi kopogtatók: csak a fantázia szab határt!

A karácsonyi dekorációt nem kell egy szuszra elkészíteni. Fárasztó és elveszti a varázsát. Sokkal jobb apránként adagolni, különben könnyedén besokallhatunk a girland halmokból és fenyőágakból. Jöjjön tehát a következő lépés: a koszorú és a kalendárium után az ajtódíszek. 

hirdetés

1. Vidám színek

Csak azért, mert advent és karácsony, még nem kell feltétlenül ragaszkodnunk a fenyőágakhoz és a fényes díszekhez.

Vegyünk egy szalma vagy hungarocell koszorúalapot és tetszőleges színű filc anyagot. Utóbbiból vágjunk kis köröket, metsszük be őket csigavonalban és egyesével, rétegesen ragasztgassuk fel az alapra. Ha kész, díszítsük a koszorúnkat bármivel: színes gombokkal, szalagokkal, filc csillagokkal.

Ezt a kopogtatót bátran elkészíthetjük akár gyerekekkel együtt is, sőt a gyerekszoba adventi dísze is lehet, hiszen kellően színes és vidám.

adventi kopogtató9

2. Természetbarát karácsonyi dekorációk

Az ehhez hasonló fából készült formákat gyakran önmagában használják lakásdíszítésre, úgy is nagyon jól mutatnak. Ám ha nem akarunk pont ugyanolyan kopogtatót, mint amilyen a szomszéd ajtaján lóg, akkor turbózzuk fel egy kicsit az alapot.

Vessző szívecskét bármelyik hobbiboltban, vagy virágüzletben vásárolhatunk, rá valót pedig akár a tavalyról maradt díszek között is találunk. Az első lépésként tűzzünk néhány fenyőágat a formába, majd ragasztgassuk rá a többi dekor anyagot. A lényeg, hogy kevés, de egymáshoz illő színekkel dolgozzunk.

A szív alakú kopogtató nagyon gyorsan elkészíthető, ezért kiváló választás folyton rohanó háziasszonyoknak.

 adventi kopogtató8

A moha alapú ajtódísz valamivel macerásabb, de összességében ez sem bonyolult feladat. Vegyünk egy koszorúformát és gyűjtsünk néhány kisebb méretű falevelet. Igazán szép lesz, ha találunk fehér vagy ezüst fonákú példányokat, de a fagyöngy levele is tökéletes lesz.

Egyesével ragasszuk fel az alapra, majd díszítsük meg a koszorút. Ehhez a stílushoz jobban illenek a természetben talált termések, faágak, tobozok, de ha nem vagyunk nagy erdőjárók, a hobbiboltokban is lehet kapni “nyers” felületű dekor elemeket.

adventi kopogtató11

3. Bűbájos kopogtatók

Mindkét alábbi ajtódíszen egy-egy plüss állat van a középpontban.

Az elsőhöz szükségünk lesz egy moha koszorúalapra és néhány fenyőgallyra. Ezeket körkörös alakban tűzködjünk bele a mohába, majd dugjuk át a koszorún a rénszarvast, úgy, hogy alul kilógjanak hosszú lábai. A figurát ragasztás vagy tűzés helyett célszerűbb belekötözni a formába, így még utána is használható lesz.

Ha ez megvan, díszítsük körbe az állatkát. Nem kell sajnálnunk az alapanyagokat, hiszen az a cél, hogy a rénszarvast végül ellepje a sok dísz. A bogyóktól, a dióhéjon át a filc csillagokon keresztül bármit használhatunk.

adventi kopogtató2

Ismét egy moha kopogtató, csak egy kicsit játékosabb formában (ugyanez egyébként akár egy képkeretből is elkészíthető).

Vásároljunk egy négyzet alakú moha keretet, a hátulját pedig vonjuk be kartonlappal vagy fakéreggel. A lényeg, hogy a macinak ne a levegőben kelljen majd egyensúlyoznia. Ha ezzel megvagyunk, a dolog már nem bonyolult és csak ránk van bízva a végeredmény. Ültessük a keret egyik sarkába a figuránkat, az üres helyet pedig töltsük fel különféle dekor anyagokkal, ha ez kész, mehet az aljára néhány szép, színben illeszkedő szalag. Tádám!

adventi kopogtató1

Neubauer SzilviaA koszorúkat készítette: Neubauer Szilvia „Szilva”

Szilva óvodapedagógusként végzett, de 25 évvel ezelőtt rájött, hogy váltania kell. Azóta virágkötőként dolgozik, és ez a szakma már nemcsak a munkája, de egyben a hobbija is. Itt igazán kiélheti kreativitását. Pécsett nagyon sokan szeretik a munkáját, ezért gyakran kérik fel esküvők vagy más rendezvények dekorálására. Barátai és ismerősei pedig szívesen merítenek az ötleteiből, és kérnek tőle tanácsokat otthonuk csinosításával kapcsolatban.

  • Szeretem a szépet

    Fantáziadús, ötletes, különleges! Nem tudnék választani.

  • Ajánlom hozzá

    a Már most várom a Karácsonyt facebook oldalt ! (nem reklám)