Bizarr szépségápolási módszerek

Csiga, bikasperma, halak, vámpír kezelés – ilyen és ehhez hasonló rémisztő szépségápolási módszerekkel borzolják a kedélyeket azok, akik újabb és újabb őrületeket hoznak a köztudatba. Ezek többnyire egzotikus vidékekről származnak és leginkább a tengerentúlon hódítanak. Valószínűsíthetően nem azért találják ki őket, hogy megreformálják a szépségipart, hanem hogy minél több pénzt gomboljanak le az unatkozó, gazdag feleségekről. Körülnéztünk a legbizarrabb szépségtrükkök között és megkérdeztük Siklósi Mónika, a Barbakán Szépségszalon tulajdonosának véleményét is.

hirdetés

Csiga-biga, gyere ki

Állítólag chilei csigatenyésztők fedezték fel az állatok nyálkájának jótékony hatását, méghozzá úgy, hogy azt tapasztalták, a kézen lévő sérülések gyorsan meggyógyultak, ha a puhatestűek mászkáltak rajtuk. A csigák által termelt nyálka segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, gyógyítja és hidratálja a bőrt. A kozmetika iparban kétféle felhasználása létezik: az egyik, hogy maguk az állatok mászkálnak a bőrön – jujj -, a másik változatban krémek formájában viszik fel a “csigaesszenciát”.

Snails crawl on the face of a woman during a demonstration of a new beauty treatment at Clinical-Salon Ci:z.Labo in central Tokyo

Vámpír terápia

Ez egy olyan plasztikai eljárás, amelyben nem idegen eredetű anyagot, hanem magától a pácienstől származó vért fecskendeznek a bőr alá a ráncok eltüntetése érdekében. A módszer előnyének tartják, hogy nem költséges a feltöltő szérum mesterséges előállítása és túlérzékenység miatt fellépő panaszoktól sem kell tartani. Ugyanakkor a kezelés után a bőr felduzzad, bevérzik, pár hétig kerülendő a napfény is. A hírességek közül többek között Kim Kardashian is átesett már vámpír kezelésen.

Halpedikűr

Egyre jobban terjed az a módszer, amiben a Garra rufa nevű apró halak lerágcsálják a lábról az elhalt bőrsejteket. Ehhez nem kell mást tenni, mint nagyjából fél órára belógatni a lábunkat egy akváriumba és a kis jószágok elvégzik nekünk a piszkos munkát. Csiklandósoknak semmiképp nem ajánlott, bár szerintünk alapvetően is nagyon furcsa lehet haleledellé változni.

hal

Kígyómasszázs

Ez a legfrissebb őrület: a masszázst a testre helyezett kígyók végzik el, akik ide-oda tekeregnek, kapaszkodnak, ami által – állítólag – ellazítják a test izmait. Természetesen teljesen ártatlan hüllőket alkalmaznak erre a feladatra, de azért jócskán kell bátorság ahhoz, hogy valaki alávesse magát egy ilyen kezelésnek. Az már más kérdés, hogy mennyire lehet hatékony egy ilyen masszázs, hiszen a végzett masszőrökkel ellentétben a kígyóknak nincs anatómiai tudásuk, nem tudnak célzottan “dolgozni”.

kígyó

Bikaspermás hajpakolás

Brit hajszalonokban futhatunk bele ebbe a speciális kezelésbe, amit kifejezetten festett, igénybe vett hajra ajánlanak. A pakolás egyik fő összetevője a bikasperma, amely állítólag nagyon jót tesz a hajnak. Hát nem tudjuk, mindenesetre érdekes lehet, hogy vajon miként jutnak hozzá az alapanyaghoz.

 

[box title=”Mit mond a szakértő?” box_color=”#7e2a4d”]Siklósi Mónika, a Barbakán Szépségszalon vezetője nincs túl jó véleménnyel ezekről az alternatív megoldásokról. Meglátása szerint a szépségápolásra vágyó vendégek kényelemre, nyugalomra, finom állagú és illatú kenceficékre vágynak. Kétes eredetű összetevőktől, nem túl vonzó, gusztustalan megoldásoktól a többség visszariad – főleg Magyarországon és ezen belül is “vidéken”. Meglehet, tőlünk jócskán nyugatra a nők dollár ezreket adnak azért, hogy valaki összeszurkálja az arcukat vagy hogy csigák mászkáljanak rajtuk, ám itthon ez nagyon nincs a köztudatban és igény sem mutatkozik rá. Bizonyos rétegeknek mégis jól el lehet adni távoli, egzotikus népektől származó “hagyományos, ősi” módszereket.[/box]

 • Izéke

  Az a csigás gyógymód felettébb érdekes. Azért mielőtt az emberek elrohannak csigákat mászatni magukon, kicsit nézzenek utána a dolgoknak:

  http://alimento.blog.hu/2013/11/14/csiga_csalodas

 • Janika

  Tompika játszik a csigácskával….

 • Erna néni, nyugdíjas takarítónő

  Régóta szeretném kipróbálni ezeket a kezeléseket. Nagyon örülök, hogy végre Pécsett is elérhetők. Sajnos a cikkből kimaradt, hogy a város melyik pontján végzik őket és milyen áron. Legyenek kedevesek ezt is megírni. Köszönöm, kedveskéim.

 • Pécsi lakos

  Köztudott,hogy a Taurin is Bikaspermium (vagy annak része).
  Így nem csoda hogy a kozmetikumokban is megtalálható.