Bőrvédelem – minden időben!

A jelenlegi időjárási viszonyok nem teszik lehetővé, hogy arcbőrünk megfelelően regenerálódjon jótékony kezelések nélkül. Fontos, hogy legalább napi szinten hidratáljuk a bőrünket!

hirdetés

Ha reggel kinézünk az ablakon, nem mindig tudjuk megállapítani, milyen időjárásra számíthatunk egész nap. Különösen igaz ez mostanában, amikor annak ellenére, hogy a naptár szerint nyár van, többen kénytelenek fűteni. A napjainkban igen népszerű, úgynevezett BB krémek használatával azonban sokat tehetünk bőrünkért.

Fényvédelem – minden időben

A BB krémeket, melyek hidratáló, fényvédő és alapozó összetevőket egyaránt tartalmaznak, sokféle cég gyártja már. Ezer forinttól akár több ezer forintig megtalálható már a boltok polcain ez a készítmény, amelynek alkalmazása előtt egy egyszerű hidratáló krémet is érdemes felvinni a bőrre. Így egészen biztos, hogy a nap káros sugaraitól és a párás, szeles időjárás viszontagságaitól is védve vagyunk.

Lévai-Pozsgai Adrienn kozmetikus szerint sosem késő elkezdeni a fényvédő krémek alkalmazását, de ő már márciustól kezdve ajánlja ezeknek a termékeknek a használatát.

– Én úgy gondolom, hogy a megszokott hidratálókrémes bőrápolás ilyenkor már mindenképp fényvédelemmel kell, hogy kiegészüljön. Függetlenül attól, hogy ragyogóan süt-e a nap, vagy felhős-e az ég.

Sokan küszködnek az első napsütés után megjelenő barna foltoktól, ezeket megfelelő UV-szűrővel ellátott kencékkel meg lehet akadályozni. Éjszakára pedig érdemes fehérítő krémet tenni a foltokra, illetve ősztől tavaszig hámlasztással egybekötött fehérítést javasol Adrienn. Ez utóbbit mindenképp szakemberre kell bízni.

Kiegészítő eljárások

Az otthoni bőrápolás mellett mindenképpen javasolt, hogy néhányszor kozmetikus kezelje az arcbőrt, illetve a nyaki és dekoltázs részeket.

– Nagyon jó feltöltő kezelések vannak a kozmetikákban. Ezeket érdemes igénybe venni, hiszen úgy, ahogy a szervezetünkön kijön a tavaszi fáradtság, úgy a bőrünkön is. Elektromos kezelésekkel, masszázzsal nagyon szép eredményt érhetünk el – vallja a szakember, aki ilyen időjárási viszonyok mellett abban is megoldást lát, ha alapozó helyett színezett hidratáló krémet használunk, ami nem fed annyira, mint egy alapozó, de kicsit egyenletesebbé tehető vele a bőrszín.

Hogyan válasszunk?

Az sem mindegy, hogy idősebb vagy fiatalabb bőrről van szó. A különböző kozmetikai cégek termékeiken feltüntetik, hogy milyen bőrtípusra és mennyi idős hölgynek ajánlják az adott készítményt. A kozmetikusok pedig meg tudják állapítani a bőrtípusunkat, esetleg az általuk használt termékcsaládból ajánlani tudják a számunkra legalkalmasabb készítményt, amelynek beszerzésében, gyógyszertári elkészíttetésében is segítséget nyújthatnak.

 

[frame]

Jön a napsütés!

Lévai-Pozsgai Adrienn kiemeli, hogy a fényvédelemre fordítsunk nagyobb figyelmet.

– Ha gyerekeket a játszótérre visszük, már ott is kenjük be őket, nem beszélve kirándulásról, horgászatról. Ha a bőr egyszer megég, arra mindig emlékezni fog![/frame]