Családi teret nyitottak Pécsen

Hiánypótló kávézóval rukkolt elő két pécsi nő. Családi térré varázsoltak egy belvárosi lakást, ahol 100 négyzetméteren tombolhatnak a gyerekek, amíg az anyukák nyugiban kávéznak.

hirdetés

A kismamáknak a legmenőbb szoptatós fotel, a legkisebb babáknak rezgős pihenőszék, a nagyobbaknak pedig fejlesztő játék jár Pécs legújabb kávézójában. A Mazsola Családi Teret úgy találták ki, hogy amíg anyuka a helyén marad, addig a kávéját elkészítik és a gyereket is lefoglalják. A végén pedig nem kell elmosogatni, elpakolni a játékot. Az ötlet nem egyedülálló, de mégis zseniális – mondják a kávéért remegő anyák.

– Már a nyitáskor kipróbáltuk a helyet, és persze a kávét is. A játék és a koffein ideláncolt minket – meséli Barbi, akinek 13 hónapos kislánya egyedül is eltotyog a játszószőnyegen. Az egészben az a legjobb, hogy az anyukák akár egymással is meg tudják beszélni a dolgaikat, miközben ejtőznek egyet.

DSC_0074

A nagy játszóházban szinte minden megtalálható, ami a kikapcsolódáshoz kell. Éppen ezért arra sincs szükség, hogy egy bőröndnyi játékkal térjenek be a kismamák.

– Bár több bababarát hely is van Pécsen, mi mégis azt szerettük volna, hogy itt a kiindulópont a gyermek legyen. Szóval létrehoztunk egy teret a kicsiknek, amit bebarangolhatnak. A nagyok pedig “elbújhatnak” kicsit megpihenni – meséli Nagy Ágnes, az egyik tulajdonos.

– Kellenek az állandó programok és az a legjobb, ha ezek egy helyen vannak – teszi hozzá Ági. Így nem kell bejárni az egész várost ahhoz, hogy a szülők lekössék a gyerekeket.

DSC_0101

Az anyukák pedig, ha kedvük tartja, kipróbálhatják, hogy milyen megtanulni a babamasszázst, vagy épp a gyerekkel jógázni egyet. De a szülés utáni gyógytorna is szerepel a programlistában. A játszóház ingyenes.