„Csináld magad” adventi kalendáriumok

Az ünnepre való hangolódás része az adventi készülődés, aminek elengedhetetlen kelléke az adventi naptár. Különösen a gyerekeknek nagy öröm a visszaszámlálás karácsonyig, de sok felnőtt számára is boldogságot jelent az ünnepi várakozás. Összegyűjtöttünk néhány különleges, otthon is elkészíthető kalendárium-ötletet, amiktől még élvezetesebb lesz az ünnepi készülődés.

hirdetés

[box title=”Fő a változatosság” box_color=”#d0aa6a”]Persze a boltokban is szebbnél szebb naptárakat lehet venni, azonban nem muszáj leragadni a csokis megoldásoknál. A legjobb, ha nem minden nap édesség várja a türelmetlen „nyitogatót”, hanem valamilyen meglepetés. Lehet ez egy kedves üzenet vagy valamilyen tipp arra a napra, például: „ma este nézz meg egy rajzfilmet”, vagy „csomagold be a már meglévő ajándékokat, „süss valamilyen aprósütit”, „igyál egy forró csokit” stb. Ha nem tudjuk előre, hogy mi vár minket aznapra – vagyis nem kizárólag édesség – akkor izgalmasabb lesz a kalendárium kinyitogatása.[/box]

Gyufásdobozok

Ehhez a megoldáshoz nem kell mást tenned, mint becsomagolni 24 gyufásdobozt színes csomagolópapírral, majd megszámozni őket. Rejthetsz beléjük a fentieknek megfelelően bármit, ami csak eszedbe jut – és persze elfér bennük. A dobozkákat tedd bele egy nagy bon-bonos tálba vagy bármilyen mutatós tárolóba. Persze azért érdemes átlátszó, üveg edényt választani, mert így láthatóak lesznek a színes dobozok, ha már bajlódtál a csomagolással.

gyufa

Joghurtos pohár

A feladat itt is egyszerű: végy 24 joghurtos poharat, mosd el őket alaposan, majd csomagold be őket színes papírral, ízlésed szerint és lásd el őket sorszámmal. Ha ezzel elkészültél, ragaszd fel a poharakat egy kartonlapra és mehet is fel a falra vagy ki is támaszthatod valahová. A poharakba szintén akármilyen csecsebecsét elrejthetsz.

joghurt

[box title=”Csak a fantázia szab határt” box_color=”#e9a487″]Hogy mit használsz fel saját adventi kalendáriumodhoz, az csak a leleményességeden és kézügyességeden múlik. Jóformán bármiből lehet adventi kalendárium. Mi most olyan eszközöket szedtünk össze alapnak, amik szinte bármely háztartásban megtalálhatók, sőt, némelyikük lényegében háztartási hulladék – vagyis nem csak kreativitásodat élheted ki, de közben még újrahasznosítasz is![/box]

Guriga

Elsőre talán furán hangzik, de a WC-papír gurigát is felhasználhatod kalendárium gyanánt. Ehhez festékszóróra, valamilyen karácsonyi sablonra, madzagra, tűzőgépre, ruhaszárító kötélre és csipeszekre lesz szükséged. A gurigák egyik oldalát zárd le tűzőgéppel, majd fújd be színesre. Felülre fúrj két lyukat, amiken átvezeted a madzagot és már fel is akaszthatod a kötélre őket.

WC

Boríték

Ennél egyszerűbb már nem is lehetne a dolog: végy különböző méretű borítékokat, számozd be őket 1-24-ig és rendezd fenyőfa alakba. Ha nem akarod piszkálni a falat, használj parafatáblát vagy kartonpapírt, de kétoldalú ragasztóval vagy Blu-Tackkel akár a falra vagy az ajtóra is felteheted a naptárad, nem fog benne kárt tenni.

boríték

Csipeszek

Ezúttal sem lesz nehéz, inkább időigényes a munkád. Fogj csipeszeket, amiknek egyik oldalát ragaszd fel egy lécre vagy hosszúkás kartonlapra. Készíts kis csomagokat, amikbe tetszés szerint rejthetsz bármit, amit szeretnél. Ehhez használhatsz teljesen egyszerű, barna csomagolópapírt, de színeset is. Kösd át vékony madzaggal és lógasd fel a csipeszekre. A végeredmény nagyon mutatós lesz!

csipesz

+1

Lustáknak/fogyókúrázóknak/vicces kedvűeknek egyaránt ajánlott ez a végtelenül egyszerű megoldás, ami nem is szorul magyarázatra, magáért beszél.

olló