Dizájn a fürdőben!

Az Abszolút Nő lakberendezője összegyűjtött nekünk néhányat  a világ legszebb és legkülönlegesebb mosdókagylóiból. Mi pedig csak ámultunk és bámultunk. Egyikben-másikban talán még a kezünket sem mernénk megmosni.

hirdetés

 

Ha a mosdókagylókra gondolva a klasszikus fehér, íves forma jut elsőre eszünkbe, valószínűleg fel sem merül bennünk, hogy pont ez a használati tárgy lehetne egy fürdőszoba fénypontja. Pedig a lehetőség adott, csak kicsit körbe kell nézni a szaniterek piacán. Nos, hogy ezt bebizonyítsuk, íme néhány igazán különleges darab!

1. Az Artist Edition kollekció tagjait méltán titulálhatjuk a mosdókagylók gyöngyszemének. Az egyedi kézmosótálak már szinte műalkotásként díszítik a fürdőszobát. Formájukat, színeiket, motívumaikat a különböző kultúrák és művészi hagyományok inspirálták.

2. A Glass Design mosdók sikerének egyik fontos pillére az egyedi alapanyagok, amelyeket a designerek kreativitása elképesztő magasságokba repít. Ólomkristályból, és az alumíniumra megtévesztésig hasonlító, műgyanta őrleményből is készítenek mosdókagylókat, a formák sokszínűsége pedig végtelen.

 

3. Az extravagáns formák és színek kedvelőinek is mindig tudnak a designerek új megoldásokkal szolgálni. Nem is tudtuk kiválasztani a kedvencünket!

4. Valószínűleg nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a fenti mosdókagylók árát nem az átlag ember pénztárcájához méretezték. Azért nem kell elkeseredni, ugyanis a szanitergyártók csodás modelleket alkotnak a dizájnt kedvelő, de nem luxuskategóriában gondolkozó vevők számára is. Ezt az alábbi két modellel remekül lehet szemléltetni:

Ha valaki ‘csak úgy’ egyszerűen, szép mosdót szeretne, minden flanc nélkül, akkor megvásárolhatja Marmorin Lavinia modelljét csaknem 200 ezer forintért, vagy ennek töredékéért (50 ezer forintért) beszereltetheti a fürdőszobába Laufen Tinette kreálmányát.

Marmorin Lavinia csodás darabja

 

Marmorin Tinette mosdókagyló. Ez is a fürdő éke lehet.
[frame]

A szakember tanácsai

A designereknek köszönhetően ma már a fürdőszoba berendezésben is hatalmas a választék. A leggyakrabban használt alapanyag a kerámia, de sokféle speciális anyag létezik már. A látványon felül ráadásul a tisztíthatóság is szempont, ezért egyre több gyártó  különleges bevonattal látja el a szanitereket, így a víz jobban lepereg róluk. Ezáltal nehezebben tapad meg rajta a vízkő, és bármilyen egyéb szennyeződés. Az ilyen darabok tisztításakor ne használjunk súrolószert, mert ezektől megsérül a felület – figyelmeztet Vátyi Erika, az Equell Enterieur lakberendezője.

Ha valaki úgy dönt, hogy dizájn mosdókagylót vásárol az otthonába, a választásnál – az esztétikumon felül – akad még néhány fontos szempont, amit érdemes szem előtt tartani. Egyik alapvető kérdés, hogy a család igényeihez, a fürdőszoba stílusához és a műszaki lehetőségekhez milyen kivitel a megfelelő. Ha a szanitert falra szeretnék szerelni vagy ráültethetős megoldással lebegő szekrényre helyeznénk a mosdót mindenképpen vizsgáljuk meg a fal teherbíró képességét.

[/frame]
hirdetés