Dobd fel a családi karácsonyozást!

Az ünnepek a nagy családi összejövetelekről, a régi barátok és ismerősök újratalálkozásáról, esetleg céges programokról is szólnak. Az egész délután tartó összeröffenéseket pedig az ember lánya könnyen feldobhatja egy-két ünnepi játékkal. Csokorba szedtük a legizgalmasabb csoportos társasjátékokat.

hirdetés

Vadászat mikulássapkára

Amikor a családi hepaj eljut a tévénézésig, vessük be a következő karácsonyi játékötletet! A tévé bal vagy jobb felső sarkára helyezzünk egy mikulássapkát, és lessünk minden olyan pillanatot, amikor valamelyik szereplő „fejére kerül” a sapka – aki leghamarabb észreveszi, nyer! A család döntse el, hogy a nyertes mit kap, lehet ez bármi, mondjuk egy komolyabb kérdés/kérés az egyik családtaghoz.

Karácsonyi játék 1

Mennyire ismered a jelenlevőket?

A játékot az asztalnál ülve, akár ebéd vagy vacsora közben is játszhatják a családtagok, barátok esetleg kollégák. Menete, hogy a soron következő ember megnevezi élete legrosszabb ajándékát, kettőnek ezek közül valódinak kell lennie, egynek pedig kitaláltnak. A család többi tagjának tippelnie kell, hogy melyik a hamis ajándék!

Egy kis csavar az ajándékbontáshoz

Először is nevezzünk ki egy játékvezetőt, majd minden, a fa alá érkező csomagot lássunk el egy számmal. Mindenki jegyezze fel, melyik sorszámú dobozt ajándékozza, ezután valamennyi számhoz írjunk egy-egy meghatározást magunkról, amit a játékvezető feljegyez. Ekkor kezdődjön az ajándékbontás, de csak úgy eshet neki bárki a csomagolásnak, ha a sorszámhoz tartozó leírásból kitalálja, ki a titokzatos “feladó”.

Karácsonyi játék 3

Jézuska eltévedt

Az egyik legizgalmasabb játék, ha gyerkőcök is vannak a családban. A felnőtteknek csak annyi a dolguk – a húsvéti tojáskereséshez hasonlóan –, hogy elrejtik az ajándékokat szerte a házban és a kertben, Jézuska ugyanis megérkezett, de eltévedt a házban, és szétszórta az ajándékokat. Az csomagok száma adott, a piciknek csak meg kell keresniük azokat. A bontás akkor kezdődhet, ha az összes meglepetés megvan.

Karácsonyi Bingo

Minden résztvevő kap egy papírlapot, amire felrajzol egy 3×3-as táblázatot. A feladat, hogy a karácsonnyal kapcsolatos valamilyen tárgyat rajzoljunk a rubrikákba. A játékvezető felolvassa az általa leginkább karácsonyinak gondolt tárgyak neveit, és ha egy játékosnak szerepel ez a lapján, áthúzza egy vonallal. A játékos, aki a leghamarabb kihúzza a játékvezető által felolvasott tárgyakat, nyer, ekkor bekiabálja: BINGO!

Karácsonyi játék 4